Zo zag Voldemorts dood er in 'Harry Potter' bijna uit

Zo zag Voldemorts dood er in 'Harry Potter' bijna uit

We hebben de boeken en de films, hoe had het kunnen gaan?

In 1997 introduceerde schrijfster J.K. Rowling ons in de toverwereld van Harry Potter. Zeven boeken en acht films (en twee spin-offs) later, houdt de franchise ons nog altijd bezig. Interessant is dat de films natuurlijk veranderingen maakten in de boeken. En soms wel heel grote veranderingen zoals de dood van Voldemort.

De site Screen Rant zette op een rij hoe Voldemort zijn einde vond in de boeken, in de films en hoe men het voor ogen had in de films. Drie heel opvallende en uiteenlopende wijzen.

De boeken
In het boek Harry Potter and the Deathly Hallows, vechten Harry en Voldemort in de grote hal van Hogwarts. Daar is Voldemort kwetsbaar doordat hij het enige overgebleven Horcrux is. Harry weet dat, en doordat de Elder Wand hem als echte meester heeft, kan hij winnen. Zodra Voldemort de killing curse gebruikt, reflecteert de op hem en sterft hij. Wat verblijft is een gekrompen, kwetsbaar uitziend lichaam met lege ogen. Een wat normale dood.

De films
In Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 loopt het anders. Het dramatische duel tussen Harry en Voldemort vindt buiten plaats en duurt eigenlijk best een tijdje. En de strijd wordt onderbroken door de dood van de slang Nagini, en vervolgens meteen hervat. Voldemort wordt door Harry ontwapend en lost als het ware op in as. Een wat melodramatisch eind (dat je hieronder kan zien):



Wat had gekund
Volgens VFX-supervisor Greg Butler was het bijna nog anders gegaan. Het idee was om Voldemort zodra hij verslagen werd, te laten veranderen in een zwart, koolachtige boom, die groeide en vervolgens in as uiteen waaide. Daar komt het idee van de as die we in de film uiteindelijk zien verwaaien ook vandaan.

Kortom: het had allemaal echt heel anders gekund.

NieuwsFilm

meest populair