Algemeen

Zo zag Voldemorts dood er in 'Harry Potter' bijna uit

We hebben de boeken en de films, hoe had het kunnen gaan?

door Jim Pedd om 13:08 in Algemeen
In 1997 introduceerde schrijfster J.K. Rowling ons in de toverwereld van Harry Potter. Zeven boeken en acht films (en twee spin-offs) later, houdt de franchise ons nog altijd bezig. Interessant is dat de films natuurlijk veranderingen maakten in de boeken. En soms wel heel grote veranderingen zoals de dood van Voldemort.

De site Screen Rant zette op een rij hoe Voldemort zijn einde vond in de boeken, in de films en hoe men het voor ogen had in de films. Drie heel opvallende en uiteenlopende wijzen.

De boeken
In het boek Harry Potter and the Deathly Hallows, vechten Harry en Voldemort in de grote hal van Hogwarts. Daar is Voldemort kwetsbaar doordat hij het enige overgebleven Horcrux is. Harry weet dat, en doordat de Elder Wand hem als echte meester heeft, kan hij winnen. Zodra Voldemort de killing curse gebruikt, reflecteert de op hem en sterft hij. Wat verblijft is een gekrompen, kwetsbaar uitziend lichaam met lege ogen. Een wat normale dood.

De films
In Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 loopt het anders. Het dramatische duel tussen Harry en Voldemort vindt buiten plaats en duurt eigenlijk best een tijdje. En de strijd wordt onderbroken door de dood van de slang Nagini, en vervolgens meteen hervat. Voldemort wordt door Harry ontwapend en lost als het ware op in as. Een wat melodramatisch eind (dat je hieronder kan zien):Wat had gekund
Volgens VFX-supervisor Greg Butler was het bijna nog anders gegaan. Het idee was om Voldemort zodra hij verslagen werd, te laten veranderen in een zwart, koolachtige boom, die groeide en vervolgens in as uiteen waaide. Daar komt het idee van de as die we in de film uiteindelijk zien verwaaien ook vandaan.

Kortom: het had allemaal echt heel anders gekund.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

BillySavastano

Avatar

Wauw, voor een beetje fan is dit in 2020 toch redelijk oud nieuws of ligt dat aan mij? Aaaavada kedavra!

baron nostalgia

Avatar

Het leek in film meer op dat voldemort stierf door de snap van thanos

Hiss

Avatar

Was Voldemort geen kloon?

Gyros regime

Avatar

En waarom niet gewoon het boek aanhouden? Er had heel veel beter gekund in deze filmreeks..

Artificialis

Avatar

Het had meer indruk gemaakt als er gewoon een lijk op de grond was komen te liggen. Hem laten veranderen in een verkoolde boom, of uiteen laten filteren zoals in de film draagt weinig bij aan de beperkte mate aan realisme waar de films met al dat CGI sowieso al nauwelijks aan voldoen.

Guyon2002

Avatar

Ze hadden het gewoon moeten houden zoals het in het boek gebeurd. Voldemorts grootste angst was een ''normale'' dood sterven, wat uiteindelijk toch gebeurde (in de boeken).

alexanderleveld

Avatar

Ik vond de setting in de film wel stukken beter. In de boeken kreeg ik een heel erg 'wij tegen hij' gevoel, ofwel "HUP HARRY, JE KAN HET!". Wat dat betreft vond ik de film sterker inclusief als laatste doodsteek Nagini.

23VDV23

Avatar

+1 voor Guyon. Zo zitten er wel meer zaken in de films die afwijken van het boek, maar het er niet persé beter op maken in mijn ogen. De dood van Bellatrix is daar ook een voorbeeld van. Hoe kan die opeens uiteen spatten? Dat soort zaken. Besluiten die puur met spektakel op het oog zijn gemaakt.

NieuwsFilm

meest populair