'Avatar' schurk snapt ook niet waarom hij terugkeert naar Pandora

'Avatar' schurk snapt ook niet waarom hij terugkeert naar Pandora

Al heeft hij er veel zin in om de kwaadaardige kolonel opnieuw vorm te geven.

Toen vele jaren na het origineel opeens vier vervolgen op Avatar werden aangekondigd was men toch enigszins verbaasd. Niet in de laatste plaats door de ogenschijnlijke terugkeer van slechterik Colonel Miles Quaritch, die in het eerste deel toch echt aan zijn einde leek te komen. En we zijn niet alleen, want ook acteur Stephen Lang snapt nog niet precies hoe het kan dat hij weer meedoet.

Hij zal niet alleen in het directe vervolg Avatar 2 te zien zijn, maar ook in de drie films daarna. Dat was ook voor Lang een verrassing, want zoals vele filmliefhebbers ging hij er vanuit dat zijn tijd op Pandora erop zat. Niettemin heeft hij er veel zin in.

Nieuwe invalshoeken
"Het doet me goed dat het personage zo geliefd was dat men hem terug wil zien en dat James Cameron nog niet klaar met hem was," aldus de acteur. "Ik heb er zin in om hem opnieuw uit te vinden en hopelijk kunnen we het publiek verrassen met nieuwe invalshoeken."

Lang hoopt dat het personage meer dan een simpele schurk wordt, maar dat zal afhangen van de prestatie van de vervolgen. Cameron heeft al aangegeven dat deel 2 en 3 gelijktijdig worden opgenomen. Als de films succesvol genoeg zijn, zal hij de overige twee delen ook maken.

NieuwsFilm

meest populair