Emily Blunt: "Ik had Britney Spears kunnen zijn"

Emily Blunt: "Ik had Britney Spears kunnen zijn"

Maar werd uiteindelijk omgepraat door een andere bekende actrice.

Je hoort wel vaker dat mensen in de filmindustrie aanvankelijk ander werk hadden. Zo was Channing Tatum een stripper en diende Adam Driver zijn land als marinier. Vanzelfsprekend zijn er genoeg bekendheden die andere aspiraties hadden, zoals A Quiet Place: Part II-actrice Emily Blunt. Tijdens haar bezoek bij Jimmy Kimmel Live legde ze uit dat er voor haar een toekomst was als bekende popzangeres.

"Ik had Britney kunnen zijn," begint de Engelse actrice. "Ik realiseerde dat ik niet goed kon dansen. En dat ik Britney niet wilde zijn." De 37-jarige Blunt legt daaropvolgend uit dat ze niet te veel wil weggeven, omdat ze een aantal liedjes gemaakt heeft die we nooit mogen horen, waaronder Ring It Up. Ze grapt: "Die zal nooit het daglicht zien."


Dansen
Blunt heeft de geheime liedjes niet geschreven, want dat kan ze niet. Zingen wel. "Iemand zei tegen me: 'Ik vind dat je een fijne stem hebt en je zou een popster kunnen zijn.' Ik zei dat ik niet kon dansen. 'Maak je daar niet druk om, dat leren we je wel,' werd verteld. Maar dat werkte niet. Ik heb het geprobeerd te leren."

Dame
Toen ze aan een toneelstuk werkte met Judi Dench wist Blunt wat ze met haar zangtalenten moest doen. "Ik ging naar haar toe voor advies, want ik was erg nerveus over zo'n carrière. Ik vond het niet bij me passen. Ze zei: 'O, nee, lieverd, dat kan je niet doen. Je kan het niet allebei doen. Acteren én dat.' Ze heeft het uit m'n hoofd gepraat."

NieuwsFilm

meest populair