Coronacrisis: alle bioscopen tot 6 april dicht

Coronacrisis: alle bioscopen tot 6 april dicht

Het kabinet kondigde vanmiddag nieuwe, verregaande maatregelen aan.

Het kabinet heeft vandaag nieuwe, verregaande maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Zo gaan de scholen en horeca tot 6 april dicht. Ook de bioscopen in Nederland moeten er nu echt aan geloven.

Filmliefhebbers moeten het de komende weken doen met het online-aanbod en hun persoonlijke collectie. Pathé, Kinopolis en Vue sluiten namelijk per direct hun deuren. De bioscoopketens annuleren alle geplande voorstellingen tot 6 april. Ook alle andere bioscopen in het land sluiten tijdelijk. Dit naar aanleiding van de nieuwe reeks maatregelen die het kabinet vanmiddag bij monde van de ministers Bruins en Slob aangekondigde op een persconferentie.

Veiligheid voorop
"De veiligheid van ons personeel en onze bezoekers heeft onze hoogste prioriteit", schrijft Vue bijvoorbeeld op zijn website. De bioscoopketens beloven allemaal reeds aangekochte tickets terug te zullen betalen. Eerder deze week beperkten de bioscopen al het maximaal aantal bezoekers per zaal en sloten kleinere filmhuizen hun deuren.

NieuwsFilm

meest populair