Sonic stoot Pikachu in Amerika van de troon

Een giga box-office hit!

Het coronavirus doet de filmwereld geen goed. Heel wat films komen maanden later uit dan verwacht en de box-office krijgt ook een enorme klap, maar voor een recente film is er toch goed nieuws, namelijk Sonic the Hedgehog.

De film zakt dan weliswaar van de vierde naar de zesde plaats, maar dankzij de extra 2,5 miljoen weet Sonic geschiedenis te schrijven. De film is nu namelijk de succesvolste gameverfilming in de Amerikaanse geschiedenis. In totaal bracht de film in de Verenigde Staten al 145,8 miljoen dollar op en dat was net genoeg om de vorige recordhouder, Pokémon Detective Pikachu, die 144,1 miljoen dollar opbracht, van de troon te stoten.

Wereldschaal
Op de wereldschaal doet de Pokémon-film het echter nog steeds beter. Deze staat namelijk, met zijn 433 miljoen dollar, nog dik voor, terwijl Sonic het momenteel nog met zo'n 306,5 miljoen dollar moet doen. Maar de kans is groot, dat de film uiteindelijk toch nog flink wat meer gaat opbrengen want door de uitbraak van het coronavirus is hij nog niet verschenen in China.

NieuwsFilm

meest populair