Universal zet nieuwe bioscoopfilms als 'The Invisible Man' vrijdag al online

Universal zet nieuwe bioscoopfilms als 'The Invisible Man' vrijdag al online

Het coronavirus dwingt de filmwereld creatief te zijn.

Afgelopen weken werden heel wat bioscoopfilms uitgesteld of gewoon van de kalender gehaald. Films die wel verschenen zien de opkomst snel dalen doordat wereldwijd bioscopen hun deuren moeten sluiten. Tijd voor Premium Video-on-Demand!

Universal Pictures is de eerste, en vooralsnog de enige, studio die bioscoopfilms razendsnel online zet. Aankomende vrijdag verschijnen The Invisible Man, Emma. en The Hunt via VOD-diensten met een verwachte huurprijs van 19,95 dollar per 48 uur. Maar daar blijft het niet bij.

Ook nieuwe releases via VOD
Universal Pictures heeft onthuld dat Trolls World Tour op 10 april beschikbaar komt. De animatiefilm zou in die week in de Amerikaanse bioscopen verschijnen en mogelijk volgen meer films op deze wijze. Jeff Shell, CEO van NBCUniversal in een officieel bericht:


"Universal Pictures heeft een breed en divers aanbod aan films, waar 2020 geen uitzondering op is. In plaats van deze films uit te stellen, wilden we mensen een de mogelijkheid bieden om deze titels thuis te bekijken, op een toegankelijke en betaalbare manier. We hopen en geloven dat mensen nog steeds naar de bioscoop gaan, maar we begrijpen dat voor mensen in verschillende delen van de wereld dat steeds minder mogelijk is."

Volgen meer bioscoopfilms online?
In hoeverre de films ook direct in Nederland worden aangeboden is niet bekend, maar het bericht leidde gelijk tot reacties. Zo ziet regisseur Cathy Yan het wel zitten dat Harley Quinn: Birds of Prey eerder online beschikbaar komt.



NieuwsFilm

meest populair