Algemeen

Universal zet nieuwe bioscoopfilms als 'The Invisible Man' vrijdag al online

Het coronavirus dwingt de filmwereld creatief te zijn.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Afgelopen weken werden heel wat bioscoopfilms uitgesteld of gewoon van de kalender gehaald. Films die wel verschenen zien de opkomst snel dalen doordat wereldwijd bioscopen hun deuren moeten sluiten. Tijd voor Premium Video-on-Demand!

Universal Pictures is de eerste, en vooralsnog de enige, studio die bioscoopfilms razendsnel online zet. Aankomende vrijdag verschijnen The Invisible Man, Emma. en The Hunt via VOD-diensten met een verwachte huurprijs van 19,95 dollar per 48 uur. Maar daar blijft het niet bij.

Ook nieuwe releases via VOD
Universal Pictures heeft onthuld dat Trolls World Tour op 10 april beschikbaar komt. De animatiefilm zou in die week in de Amerikaanse bioscopen verschijnen en mogelijk volgen meer films op deze wijze. Jeff Shell, CEO van NBCUniversal in een officieel bericht:


"Universal Pictures heeft een breed en divers aanbod aan films, waar 2020 geen uitzondering op is. In plaats van deze films uit te stellen, wilden we mensen een de mogelijkheid bieden om deze titels thuis te bekijken, op een toegankelijke en betaalbare manier. We hopen en geloven dat mensen nog steeds naar de bioscoop gaan, maar we begrijpen dat voor mensen in verschillende delen van de wereld dat steeds minder mogelijk is."

Volgen meer bioscoopfilms online?
In hoeverre de films ook direct in Nederland worden aangeboden is niet bekend, maar het bericht leidde gelijk tot reacties. Zo ziet regisseur Cathy Yan het wel zitten dat Harley Quinn: Birds of Prey eerder online beschikbaar komt.21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

rep_robert

Avatar

20 dollar is alleen een beetje absurd. Vooral het feit dat we met Unlimited pasjes voor ongeveer hetzelfde bedrag een hele maand onbeperkt naar de bios kunnen. Hier zullen gelijk veel illegale ripjes van gemaakt worden. Lucratief zal het wel niet worden..

Jeroen Pasman

Avatar

Dat is goed nieuws ! Dan kun je ze dus al snel downloaden

Master Of Films

Avatar

Het is een mooie testcase, want de bioscoopketens kunnen niet/nauwelijks hier tegen protesteren ivm een te korte releasewindow. Het aantal landen waar vele bioscopen zijn gesloten is behoorlijk groot aan het worden.

Maar een Premium Video-on-Demand voor een premium prijs is aan de andere kant niet handig om in deze tijden te gaan houden, daar waar het woord recessie meer naar voren wordt geschoven.

aspers

Avatar

Hartstikke mooi dat ze deze films al snel online gooien. Maar de prijs is absurd. Dat gaat het illegaal downloaden weer in de hand werken.

Waarom niet 3,50. Voor zo'n klein bedrag is het, voor mij in elk geval, een 'no brainer' om 'm te huren. Nu ga ik wel even kijken welke gek 'm huurt en dan online parkeert.

Rich Art

Avatar

De prijs is inderdaad wel een dingetje.. Leuk initiatief, maar ik word er niet warm of koud van. Nog genoeg andere titels om te kijken nu. Mooi moment om de kijk-lijst te reduceren. :P

PRIME

Avatar

De prijs is, voor een nieuwe film, toch niet zo absurd?
Als je geen pas hebt kost een kaartje je al gauw €11, als je met 2 of meerdere mensen in 1 huishouden bent, maak je dus ''winst''.
Daarnaast moet je nu juist eigenlijk, als je het kan missen, financieel supporten.
Nu zeg ik niet dat een studio als Universal snel kan omvallen, maar als grote samenkomsten nog tot in mei verboden gaan worden, wordt het ook voor zulke studio's lastig om te overleven.
Liever dat we straks nog wat kunnen kijken dan dat we geen studio's meer hebben..

Monojaxx

Avatar

Mijn newsserver staat al paraat!

Marjo1977

Avatar

20 dollar.... ????

aspers

Avatar

@Prime
Ik vind het toch wel een verschil (in waarde) of ik naar een film op een metersgroot scherm met superieur geluid aan het kijken ben, of op mijn 50" tv met 5.1 surround.
Voor dat laatste zou ik in elk geval echt geen 20 dollar gaan betalen. ook al kijk ik het samen met mijn partner.

Master Of Films

Avatar

De twee grootste cinema ketens in de US zijn gesloten.

Regal Cinemas, which operates 543 locations in the United States, will be shutting down all of its movie theaters starting Tuesday due to the Coronavirus pandemic.


AMC Theatres announced on Monday that it will close all theaters nationwide for six to 12 weeks in response to the coronavirus pandemic.


De summer blockbuster periode gaat een moelijk begin krijgen.

GreenHornet

Avatar

Universal had beter een deal met Netflix kunnen sluiten.

Frietgezicht

Avatar

Eens, de prijs is absurd. Ik begrijp het nog dat mensen zoiets betalen voor een grote film waar ze zich erg op verheugd hebben( Bond, Dune, etc) maar niet voor een film als The Invisible Man of The Hunt wanneer je tig films op Netflix hebt.
De ‘grote’ films zoals Bond stellen ze uit, de kleine films mogen we zien voor een groot bedrag, ja ja KOEKOEK! Dag!

David Mills

Avatar

Zo slecht is de prijs niet.... je kunt met meerdere mensen kijken en je help de bioscopen en/of Universal. Ook grote bedrijven kunnen snel omkiepen!! @asper.... € 3,50 is natuurlijk absurd, typisch geval van “ voor een dubbeltje op de eerste rij”. Een film huren kost normaal al € 4,99. Zou mooi zijn als er ook al een optie tot koop komt, want ik ga niet voor € 20,00 huren en over een paar maanden € 16,00 betalen om te kopen.

Moviemagic

Avatar

David Mills "Zo slecht is de prijs niet....

€ 3,50 is natuurlijk absurd, typisch geval van “ voor een dubbeltje op de eerste rij”.

ik ga niet voor € 20,00 huren. "


Huh Smiley face

aspers

Avatar

^ Tuurlijk is 3,50 erg laag. Maar ik wil alleen maar even aangeven dat de prijs die ze nu willen vragen het illegaal downloaden alleen maar gaat stimuleren. Het zal maar een kleine groep zijn die echt 20,- gaat betalen voor huur.

Doen ze het voor een klein prijsje (in elk geval onder de 10,-) dan is die kans denk ik een stuk minder groot.

Master Of Films

Avatar

aspers "Doen ze het voor een klein prijsje (in elk geval onder de 10,-) dan is die kans denk ik een stuk minder groot."
Indeed. Vele banen staan op de tocht, niet alleen in de filmindustrie. Een film huren voor een te hoge premium prijs is toch het laatste wat je gaat doen in deze onzekere economische tijden. Daarnaast kost de hoogste abbo van Netflix 13,99 Euro (kwa wereld prijs zit dat dicht bijelkaar). Nou staan er op Netflix wat oudere films/series op, maar het zijn er iig veel meer dan wat je krijgt voor 20 US Dollar/20 Euro. Prijs/kwaliteit verhouding. Daarnaast heeft Frietgezicht ook een goed punt. Het zijn niet bepaald de grote blockbusters zoals Bond, Marvel en Universal's eigen F&F. Daar kan je waarschijlijk wel meer voor de hoofdprijs vragen.

David Mills

Avatar

@ moviemagic... dat is natuurlijk creatief en selectief knippen wat je doet want zo staat het er niet. En gaat om de combinatie huren en kopen. Ik betaal zeker € 20,00 voor een recente bioscoopfilm. Maar films die ik in de toekomst zeker wil kopen ga ik vooraf niet huren want dan ben ik € 36,00 kwijt

David Mills

Avatar

@ aspers... duidelijk, ik begrijp je punt!

Ang3l

Avatar

19.95 is echt absurd. Leuk dat t voor 48u is, maar je gaat een film in 48u echt niet vaker dan 1x kijken meestal.

In de bios betaal ik dat bedrag nog niet eens. Sterker nog, daar betaal ik t voor een volledige maand onbeperkt. En een bios heeft een groter scherm, beter geluid, service mensen, afschrijvingen, huur etc.... dat heb ik thuis op e bank er allemaal niet bij hoor.

Absurd bedrag.

Fluffer

Avatar

20 dollar is belachelijk veel , als ze nu 5 of 6 dollar vroegen gaan meer mensen die films huren en is hun winst toch hetzelfde?

Angelo1979

Avatar

Inderdaad ‘n iets lagere prijs was aangenamer geweest.

En zorg er dan wel
effkes gelijk voor dat ‘t
niet van zo’n bout films zijn.

Op de Hunt na dan misschien, want die lijkt
mij toch wel tof te zijn.

Maar toch niet voor d’n onzichtbare.
Zal best tof zijn maar niet voor dat geld.

NieuwsFilm