Birds of Prey (2020)

Prey for Gotham!

Margot Robbie is weergaloos, maar daarmee redt ze deze overvolle en veel te drukke spin-off niet van de middelmatigheid.
play

6,1 details

  • 109 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
109 Min Verenigde Staten

'Birds of Prey' volgt Harley Quinn, die inmiddels gebroken heeft met haar partner in crime, de Joker. Ze probeert het leven van een jong meisje te redden uit de handen van een gevaarlijke gangster. Hierbij krijgt ze de hulp van enkele andere vrouwelijke superhelden, Black Canary, Huntress en Renee Montoya genaamd.

Alt titel
Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn
Regie
Cathy Yan
Cast
Margot Robbie, Chris Messina, Ewan McGregor, Mary Elizabeth Winstead, Rosie Perez, Jurnee Smollett, Bojana Novakovic, Steven Williams, Matthew Willig, François Chau, Charlene Amoia, David Ury, Eric Michael Cole, Ali Wong, Jenelle McKee, Ella Jay Basco, Greice Santo, Judy Kain, Isabel Pakzad, Nico Greetham, Derek Wilson.
Release
25.01.2020
Release NL
06.02.2020
Release DVD
07.10.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Cathy Yan | Scenario: Christina Hodson | Cast: Margot Robbie (Harley Quinn), Ewan McGregor (Roman Sionis/Black Mask), Mary Elizabeth Winstead (Helena Bertinelli/Huntress), Jurnee Smollett-Bell (Dinah Laurel Lance/Black Canary), Rosie Perez (Renee Montaya), Chris Messina (Victor Szasz), Ella Jay Basco (Cassandra Cain), e.a. | Speelduur: 119 minuten | Jaar: 2020

Met de flink geflipte antiheldin Harley Quinn konden we al kennismaken in de ensemblefilm Suicide Squad drieënhalf jaar geleden. Enkel de vertolking van Margot Robbie maakte dit rommelige allegaartje nog enigszins te pruimen. Het was dan ook uitzien naar het moment waarop dit gewelddadige personage haar eigen film zou krijgen. Robbie deed zelf hiertoe de voorzet. Het mag gezegd worden dat het optreden van de Australische actrice ook Birds of Prey ruim overstijgt.

In een geanimeerde introscène krijgen we de ontstaansgeschiedenis van Harley te zien. Eens geboren als Harleen Quinzel belandde ze op school bij de nonnen, waar ze allesbehalve een prettige tijd heeft gehad. Ondanks het armoedige milieu waarin ze opgroeide, sloeg Quinn aan de studie en schopte het tot de zielenknijper van Gotham City's Arkham Asylum. Daar werd ze verliefd op de Joker, die haar meetrok naar de duistere kant. Het blijkt dat Quinn ook een behoorlijk klap van de molen heeft gehad en er alles voor over had om de liefde van haar 'Puddles' te verdienen. Het was ook Quinn die het brein vormde achter de aanslagen en overvallen die haar lief pleegde.

alle artikelen (100)

Birds of Prey Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Birds of Prey

acties