Coronacrisis: 'Fantastic Beasts 3' trekt toch even niet naar Brazilië

Coronacrisis: 'Fantastic Beasts 3' trekt toch even niet naar Brazilië

Het coronavirus maakt dat de opnames voor onbepaalde tijd zijn uitgesteld.

De opnames van Fantastic Beasts 3 zijn toch niet van start gegaan. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat die deze week zouden beginnen in het Verenigd Koninkrijk, maar dat feest gaat niet door. Net als zoveel andere filmproducties, zijn ook deze opnames voorlopig stilgelegd vanwege het coronavirus.

De opnames zouden beginnen in het Verenigd Koninkrijk, maar een significant deel zou in Brazilië plaatsvinden. Daarmee trekt de Harry Potter-franchise voor het eerst naar Zuid-Amerika. De acht Harry Potter-films speelden zich af in Engeland, de eerste Fantastic Beasts-film in de Verenigde Staten en de tweede met name in Frankrijk. Nu gaan we dus buiten de westerse bubbel en trekt de franchise naar geheel onontgonnen terrein.

Braziliaanse toverwereld
We weten van de site Potter More dat er in Brazilië een toverschool ligt, Castelobruxo genaamd. Deze is minstens net zo oud als Hogwarts en bestaat daarmee meer dan duizend jaar. Er zijn verder flink wat magische gemeenschappen, onder meer in het Amazone-woud en daarbuiten.

Wat er zich af zou gaan spelen in Brazilië is niet helemaal duidelijk, maar vermoedelijk heeft toverschurk Grindelwald daar weer snode plannen en moeten Newt Scamander, Dumbledore en de rest die proberen te voorkomen.

NieuwsFilm

meest populair