Coronacrisis: 'Avatar' gebruikt tijd voor visuele effecten

Coronacrisis: 'Avatar' gebruikt tijd voor visuele effecten

De enorme productie van vier films is stilgevallen.

Veel films die reeds in productie genomen zijn, bevinden zich op dit moment in een limbo. Voor een deel zijn er al beelden geschoten, maar wanneer de camera's weer kunnen gaan draaien is onbekend. De complete Hollywood-agenda is door de coronacrisis in de war geschopt. Ook de productie van de vier Avatar-vervolgfilms ligt nu stil.

Maar waarschijnlijk zoals velen gaan de producenten slim om met de verloren tijd. The Hollywood Reporter weet via Landau dat het team achter de Avatar-films nu volop aan de bak gaat met de visuele effecten. "We hebben de opnames uitgesteld," bevestigde Landau. "We hadden plannen om vrijdagavond met een groep terug te keren en de opnames weer op te starten, maar we hebben besloten om in Los Angeles te blijven werken en iets later terug te keren."

[b]Vele visuele effecten[b]
"We zitten midden in een wereldwijde crisis en dat gaat niet over de filmindustrie. Ik denk dat iedereen nu alles moet doen wat we kunnen doen, zoals we hier zeggen, om de [corona]curve af te vlakken. We bekijken iedere dag hoe we verder moeten, want zo snel veranderen de dingen."

Het team blijft dus in Los Angeles waar er wordt gewerkt aan de vele visuele effecten voor de vier Avatar-films die in december 2021, 2023, 2025 en 2027 moeten verschijnen. Te starten met Avatar 2, uiteraard geregisseerd door James Cameron.



NieuwsFilm

meest populair