Idris Elba: "Natuurlijk kunnen zwarte mensen het coronavirus krijgen"

Idris Elba: "Natuurlijk kunnen zwarte mensen het coronavirus krijgen"

De besmette acteur wordt online geconfronteerd met maffe mythes.

Door het inmiddels welbekende coronavirus zitten vele mensen opgesloten in hun huis. De één doet het opzettelijk, de ander tegen zijn of haar wil in. Voor Hobbs & Shaw-acteur Idris Elba zit er niets anders op - de Engelsman kondigde begin deze week aan ook besmet te zijn en zichzelf te hebben geïsoleerd in z'n woning. Via Twitter, een platform dat de 47-jarige acteur graag gebruikt, sprak hij zijn volgers toe.

Elba onthulde o.a. wanneer hij het virus opgelopen heeft, waarom zijn vrouw in hetzelfde bootje zit en dat er een vreemde grap rondgaat. Iemand leek aan te geven dat Elba's nieuws onmogelijk is, omdat zwarte mensen niet geïnfecteerd kunnen worden. Dat verontruste de acteur uit Thor: Ragnarok.


Discriminatie
"Er gaan zoveel stomme, belachelijke complottheorieën rond dat zwarte mensen het niet kunnen krijgen," vertelt Elba in de bovenstaande video. "Dat is de snelste manier om zwarte mensen te doden. Begrijp alsjeblieft dat je het kan krijgen, oké? Stop met het versturen van die stomme WhatsApp-berichten dat zwarte mensen immuun zijn. Dat is belachelijk. Je zet ons allemaal voor schut."

Elba beschrijft dat elk ras in gevaar loopt: "Deze ziekte discrimineert niet. Dus stop met het verspreiden van die onzin. Het is dom, onnozel en zal meer mensen ziek maken. Mensen moeten de feiten weten, de waarheid begrijpen, zodat ze zichzelf kunnen beschermen."

NieuwsFilm

meest populair