Deze acteurs waren bijna Jack Sparrow in 'Pirates of the Caribbean'

Deze acteurs waren bijna Jack Sparrow in 'Pirates of the Caribbean'

Uiteraard is er geen betere Sparrow dan Johnny Depp.

Alweer in 2003 debuteerde Johnny Depp als het ondertussen wereldberoemde personage Jack Sparrow in de Disney-blockbuster Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl. De film haalde miljoenen op en kreeg meerdere vervolgen. Toch was Depp bijna niet de hoofdrolspeler.

De rol van Sparrow, een origineel personage in een film gebaseerd op de Pirates of the Caribbean Disney-attractie, werd aangeboden aan meerdere acteurs. De schrijvers hadden Hugh Jackman in gedachte voor de rol, maar Disney dacht niet dat hij een voldoende grote naam was om de rol te spelen.

Vele grote namen
Disney was geïnteresseerd in acteur Matthew McConaughey aangezien hij leek op Burt Lancaster, die figuur stond voor het Sparrow-personage. Vervolgens werd de rol aangeboden aan Jim Carrey, maar hij moest weigeren aangezien er agendaconflicten waren met Bruce Almighty.

Ook zijn namen als Michael Keaton, Christopher Walken, Rik Mayall en Cary Elwes overwogen in een periode waarin Disney niet zeker was of Pirates of the Caribbean een bioscoopfilm zou worden. De meest opvallende naam die de rol ook echt aangeboden heeft gekregen is Robert De Niro, maar ook hij weigerde. Hij koos later wel voor Stardust.

NieuwsFilm

meest populair