'Netflix-kijkers zijn momenteel geobsedeerd door rampenfilms en -series'

'Netflix-kijkers zijn momenteel geobsedeerd door rampenfilms en -series'

Coronavirus duwt mensen naar bepaald genre.

Het zal waarschijnlijk niet lang duren voordat er een film verschijnt over het huidige coronavirus en de wereldwijde crisis die het veroorzaakt. Misschien gaat deze over het ontstaan van het virus? Of misschien over hoe dit volgens de complotmeesters in scène wordt gezet om de huidige samenleving te resetten in het voordeel van de onzichtbare leiders van deze wereld.

Hoe dan ook wordt Netflix op dit moment veelvuldig geraadpleegd voor het genre rampenfilms. Zo staat de rampenfilm Outbreak (helaas niet op de Nederlandse Netflix te zien) uit 1995 deze week op de derde stek in de Top 10 van de meest bekeken films.

Op de vijfde plaatst staat de rampenfilm 2012 (helaas ook niet op de Nederlandse Netflix te zien) van Roland Emmerich en op plaats tien staat Freaks, een film waarin de maatschappij zijn verstand verliest.

Ook veel rampenseries
De docuserie Pandemic over het dodelijke griepvirus doet het ook erg goed bij de kijkers. De serie Dirty Money is een financiële rampenserie en sluit ook prima aan op wat we nu meemaken in de wereld. Ook deze serie wordt veel bekeken.

Welke van de genoemde films en series heb jij onlangs gekeken? Of heb je nog tips in het genre, te vinden op Netflix?

NieuwsFilm

meest populair