2012

2012 (2009)

We Were Warned.

Alles mag kapot in 2012, de nieuwste rampenfilm van Roland Emmerich die alle andere rampenfilms overbodig moet maken.
play

5,6 details

  • 158 Min
  • Actie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Canada
158 Min Verenigde Staten

Een wetenschapper ontdekt in 2009 dat er ‘iets’ mis is met de deeltjes die de zon uitstraalt. Dat ‘iets’ zal leiden tot een groot aantal allesvernietigende rampen. Die rampen zullen plaatsvinden in het jaar 2012, rond de tijd dat de Maya kalender afloopt. Omdat de grote overheden van de wereld voorkennis hebben, kan men proberen zoveel mogelijk mensen te redden. In alle tumult die ontstaat probeert Jackson Curtis samen met zijn familie de rampen te overleven.

Alt titel
Farewell Atlantis
Regie
Roland Emmerich
Cast
John Cusack, Thomas McCarthy, Oliver Platt, Woody Harrelson, Danny Glover, Chiwetel Ejiofor, Thandiwe Newton, Amanda Peet, Zlatko Buric, Johann Urb, Beatrice Rosen, Liam James, Morgan Lily, Philippe Haussmann, Alexandre Haussmann.
Budget
$ 200.000.000
Opbrengst
$ 769.653.595
Release
10.10.2009
Release NL
12.11.2009
Release DVD
02.03.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Roland Emmerich | Cast: John Cusack (Jackson Curtis), Amanda Peet (Kate Curtis), Chiwetel Ejiofor (Adrian Helmsley), Thandie Newton (Laura Wilson), Oliver Platt (Carl Anheuser), Thomas McCarthy (Gordon Silberman), Danny Glover (President Thomas Wilson), Woody Harrelson (Charlie Frost) e.a. | Speelduur: 158 minuten | Jaar: 2009

Hoe overtref je een monster dat de nodige schade aanricht (Godzilla), een buitenaardse invasie (Independence Day) en de wereld die een nieuwe ijstijd tegemoet gaat (The Day After Tomorrow)? Door heel de aarde te vernietigen, moet Roland Emmerich, regisseur van bovenstaande films, gedacht hebben. Zijn nieuwste film, 2012, heeft de torenhoge ambitie om alle andere rampenfilms overbodig te maken en, eerlijk is eerlijk, de vernietiging van de aarde heeft er nog nooit zo indrukwekkend uitgezien.

21 december 2012 is een datum die voor een grote groep doemdenkers met hoofdletters in de agenda genoteerd staat. Op die datum eindigt namelijk de kalender van de Maya’s en dat zal, volgens de volgelingen van deze theorie, het einde van de wereld inluiden. Roland Emmerich en scenarioschrijver Harold Kloser namen dit als uitgangspunt voor een film met een grote ensemblecast, maar met slechts één hoofdrolspeler: de special effects.

videotrailers & clips

alle artikelen (24)

2012 Nieuwsberichten