Spetterende rampenfilm verovert Netflix in rap tempo

Spetterende rampenfilm verovert Netflix in rap tempo

2012 gaat hard!

Voor 200 miljoen dollar kan je een leuke film maken. Als iemand dat weet, is het Roland Emmerich wel, de meester van de rampenfilm. Voor dat bedrag maakte hij bijvoorbeeld 2012, een film die het nu uiterst goed doet aan de box office.

2012 werd uiteindelijk de tweede best verdienende film in de carrière van Emmerich. Daarmee werd het knap genoeg zelfs de best verdienende non-franchise film van 2009 die niet Avatar heet.

2012 scoort op streaming
Op streaming doet 2012 het nu bijzonder goed. Op FlixPatrol lezen we dat de film in meerdere landen op Netflix te zien is nu en het daar ook nog eens goed doet ook. Sterker nog: hij doet het goed genoeg om in meerdere top tienen te belanden!

2012 scoorde trouwens niet zo heel goed qua rating. Op Rotten Tomatoes heeft de film bij critici een score van 39 procent en bij gebruikers eentje van 47 procent. Dat maakt deze prestatie eigenlijk extra knap!

De film 2012 speelde in op een vrij bizarre samenzweringstheorie over de al dan niet aflopende kalender van de Maya's en dat de wereld tot een einde zou komen. We volgen een man die in al die chaos probeert zijn familie te redden.

NieuwsFilm

meest populair