Nieuwste Pixar-topper 'Onward' vanaf 3 april op Disney+; nu al online te huur

Nieuwste Pixar-topper 'Onward' vanaf 3 april op Disney+; nu al online te huur

Door de corona-uitbraak volgt Disney een ander releaseschema.

Begin deze maand verscheen Pixars Onward in de bioscoop. Door de corona-uitbraak houden veel bioscopen hun deuren nu echter gesloten, waardoor de ticketverkoop opgedroogd is. Reden genoeg voor Disney om de animatiefilm razendsnel naar Disney+ te brengen.

Bekijk de afbeelding
Onward zal op vrijdag 3 april worden toegevoegd aan de catalogus van Disney+. Dat heeft het mediabedrijf laten weten via een persbericht. Het is nog niet duidelijk of dit ook voor de Nederlandse markt geldt, maar het zou ons niets verbazen als Onward ook hier eerder naar de streamingdienst komt.

Sinds gisteren is de Pixar-film ook al te huren op diverse Amerikaanse video-on-demand-diensten (voor $19,99). Zo'n aangepast releaseschema is een van de dingen waarmee Hollywood momenteel experimenteert in deze crisistijden.

Over deze film
In Onward, een film van regisseur Dan Scanlon (Monsters University), krijgen de elfenbroers Ian (Tom Holland) en Barley (Chris Pratt) een magische staf waarmee zij hun overleden vader voor één dag weer tot leven kunnen brengen.

De film haalde tot nu toe zo'n 100 miljoen dollar op aan de wereldwijde box office (bij een geschat budget van 175-200 miljoen). Overigens heeft Disney eerder deze week aangekondigd vanaf nu geen officiële omzetcijfers meer te communiceren.NieuwsFilm

meest populair