Netflix, Disney+ en YouTube gooien beeldkwaliteit echt omlaag

Netflix, Disney+ en YouTube gooien beeldkwaliteit echt omlaag

De videodiensten geven gehoor aan oproep.

Recent werd duidelijk dat Europese Commissie streaming- en videodiensten als Netflix en YouTube opriep om de beeldkwaliteit van hun content te verlagen. Steeds meer partijen hebben hier nu ook gehoor aan gegeven.

De komende 30 dagen - en die zijn al ingegaan - schroeven Netflix, YouTube en Disney+ de beeldkwaliteit iets terug om ervoor te zorgen dat het internet in Europa stabiel blijft. Netflix zal overschakelen naar Standard Definition en daar heeft YouTube zich bij aangesloten, meldt Deadline. Disney+ volgde niet veel later.

Reacties YouTube en Netflix
Een woordvoerder van YouTube: "Hoewel we slechts een paar gebruikspieken hebben gezien, hebben we maatregelen genomen om ons systeem automatisch aan te passen zodat er minder netwerkcapaciteit wordt gebruikt. We voeren voortdurend gesprekken met de toezichthouders (waaronder Ofcom), overheden en netwerkexploitanten in heel Europa, en zijn een verbintenis aangaan om alle content in het VK en de EU tijdelijk in Standard Definition te tonen."

Ook Netflix reageerde: "We schatten dat dit het Netflix-verkeer op Europese netwerken met ongeveer 25% zal verminderen en tegelijkertijd een goede service voor onze leden zal garanderen." Heb jij er al iets van gemerkt, op Netflix of YouTube?

NieuwsFilm

meest populair