Gave IMAX rerelease-poster 'Akira'

De anime uit 1988 keert weer terug.

De eerste grote anime die buiten Japan heel veel aandacht kreeg van het grote publiek is uiteraard Akira. De animatiefilm van Katsuhiro Otomo, gebaseerd op zijn mangaserie met dezelfde naam, keert nu terug!

Met een budget van zo'n 10 miljoen dollar wist Akira circa 50 miljoen dollar wereldwijd op te halen toen de film in 1988, en later, in de wereldwijde bioscoopzalen verscheen. Hieronder zie je een poster van de geplande rerelease in Japanse IMAX-bioscoopzalen.

Bekijk de afbeelding
4K rerelease
De IMAX-versie luidt de komst van de 4K UHD Blu-ray uitgave in die in Japan gepland staat voor eind april. Of deze 4K-versie ook maar het Nederlandse schap komt is nog niet bekend. Overigens zou er ook een Amerikaanse verfilming moeten gaan komen.


In Akira is Kaneda de leider van een motorbende. Zijn beste vriend Tetsuo betrokken raakt bij een geheim militair project. Tetsuo wordt tegengewerkt door drie kind gebleven kleine volwassenen met paranormale gaven.

Ook Tetsuo ontwikkelt deze gaven, maar verliest gaandeweg de controle over dit proces. Kaneda probeert zijn vriend te helpen, maar Tetsuo is niet meer de jongen die hij was.

NieuwsFilm

meest populair