David Harbour: 'Hellboy' flopte vanwege de fans van Guillermo del Toro

David Harbour: 'Hellboy' flopte vanwege de fans van Guillermo del Toro

De film kreeg nooit een echte kans, volgens Harbour.

Acteur David Harbour wijt het floppen van de Hellboy-reboot uit 2019 aan de fans van Guillermo del Toro. Vorig jaar was hij te zien in de film, die vervolgens afgebrand werd door critici en aan de box office flopte.

In 2004 en 2008 maakte Del Toro zijn twee Hellboy-films. Maar waar fans hadden verwacht dat zijn trilogie afgerond zou worden, kregen ze een reboot. Die was veel bloederiger, had nauwelijks ontwikkeling voor de personages en niet het meest interessante plot.

Geen kans gekregen
Volgens Harbour had de film inderdaad zijn zwakke punten, maar heeft zijn Hellboy nooit een kans gekregen. "Ik denk dat het flopte nog voordat de opnames begonnen. Want volgens mij wilden de mensen niet dat wij de film zouden maken en was er om de een of andere reden een groot... Nou ja, Guillermo del Toro en Ron Perlman maakten een iconisch ding, waarvan wij dachten dat het opnieuw uitgevonden kon worden."

Maar: "Daarop reageerde het internet met een 'We willen niet dat jullie dit aanraken.' De film die wij gemaakt hebben is volgens mij leuk en ik denk dat er wel zwakke punten aan zaten, maar het was een leuke film. Maar de mensen waren er gewoon heel erg op tegen en dat is hun goed recht."

NieuwsFilm

meest populair