Algemeen

David Harbour: 'Hellboy' flopte vanwege de fans van Guillermo del Toro

De film kreeg nooit een echte kans, volgens Harbour.

door Jim Pedd om 13:38 in Algemeen
Acteur David Harbour wijt het floppen van de Hellboy-reboot uit 2019 aan de fans van Guillermo del Toro. Vorig jaar was hij te zien in de film, die vervolgens afgebrand werd door critici en aan de box office flopte.

In 2004 en 2008 maakte Del Toro zijn twee Hellboy-films. Maar waar fans hadden verwacht dat zijn trilogie afgerond zou worden, kregen ze een reboot. Die was veel bloederiger, had nauwelijks ontwikkeling voor de personages en niet het meest interessante plot.

Geen kans gekregen
Volgens Harbour had de film inderdaad zijn zwakke punten, maar heeft zijn Hellboy nooit een kans gekregen. "Ik denk dat het flopte nog voordat de opnames begonnen. Want volgens mij wilden de mensen niet dat wij de film zouden maken en was er om de een of andere reden een groot... Nou ja, Guillermo del Toro en Ron Perlman maakten een iconisch ding, waarvan wij dachten dat het opnieuw uitgevonden kon worden."

Maar: "Daarop reageerde het internet met een 'We willen niet dat jullie dit aanraken.' De film die wij gemaakt hebben is volgens mij leuk en ik denk dat er wel zwakke punten aan zaten, maar het was een leuke film. Maar de mensen waren er gewoon heel erg op tegen en dat is hun goed recht."

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

The Apache

Avatar

Neee...na 20 min uitgezet en dat doe ik vrijwel nooit met dit soort films. Zelfs godzilla 2 en x-men afgekeken....zegt genoeg!!

Bluemeister

Avatar

Het was helemaal geen leuke film het was een gedrocht! Laat Hollywood aub ophouden met al die eindeloze reboots waar niemand op zit te wachten en zelf eens creatief worden...

centr1no

Avatar

Ja de reboot was te kijken, maar op geen enkele manier bijzonder zoals de 1e twee dat waren. NIet dat die nu zo geweldig waren maar die hadden een bepaalde sfeer.
Als projecten als dit überhaupt geld verdienen, wat zeldzaam is, dan moet je gebruik maken van het momentum. Zoals bij John Wick. Eerste film een hit, bam, de tweede eroverheen, nog steeds een hit, bam, de derde, enz..
Niet 10 jaar wachten en dan verwachten dat mensen enthousiast worden van iets dat 15 jaar geleden al een niche was.

EKA

Avatar

David Harbour als Hellboy was ok. Het verhaal was alleen erg vergezocht en best dun. Sommige rated R special effects waren best goed. Maar inderdaad, Ron Perlman als Hellboy en regisseur Guillermo Del Toro...tsja...daar keek ik meer naar uit.

Oorworm

Avatar

Als je van te voren al weet dat een 'heel groot deel' van de mensen niet zitten te wachten op deze re-make. 'Why in godsname' maak je dan alsnog die film...

Ik heb deze re-make niet gezien (vorige delen wel) maar ook ik zat hier niet op te wachten. Doe iets nuttigs met je geld.

Moviemagic

Avatar

De film was best leuk voor tussendoor. David Harbour was ook perfect als hellboy. Alleen Milla Jovovich als die blood queen zag ik echt niet zitten. Het verhaal had ook beter gemogen. Echt super slecht vind ik dus ook overdreven. Ik heb hem makkelijk af kunnen kijken maar het is niet de film die het had moeten zijn.

Mothercopper

Avatar

Holy shit. Deze reboot was en is bagger

baron nostalgia

Avatar

De film van del toro waren 100 keer beter dat deze film Ron perleman zag er veel beter uit dan David harbor

Steve-O

Avatar

Deze film was gewoon slecht. Maar ik vond die idioot gewelddadige scene aan het eind zo bizar grof dat ik gewoon niet anders kon dan huilen van het lachen. Dus dan heb ik gelukkig nog wel een beetje kunnen genieten lol

adofmirosch

Avatar

Als de fans zaten te wachten op een derde deel in de reeks waarom ga je dan voor een Reboot. De twee vorige films vind ik ook behoorlijk goed, en had er graag een afsluiter van gezien.

Coola

Avatar

Het was opzich een leuke film. Wel minder dan de Perlman hellboy films. De R-rating was voor mij de redeeming factor voor deze film

Timothy

Avatar

Hij kreeg wel degelijk een kans van mij. Ik heb hem tegen beter weten in, in de bioscoop gezien. Dat was weggegooid geld. Wat een slechte film...

MovieMiepert

Avatar

Ach keek best lekker weg, ondanks de negatieve recesies.

ridjieddo

Avatar

De film is geflopt omdat het een slechte film is.

Sunspot

Avatar

HOefde het idd niet te zien, wilde een afsluiter eerst.

Ding is dat gewoonnog niet af was het verhaal, hadden ze nou eerst Guillermo de kans gegeven en dan jaren later evenuteel reboot.

Niemand heeft om deze reboot gevraagd!

Civilian Supreme

Avatar

Niet dat ik de 1e 2 zo bijzonder vond maar als je dan toch voor een reboot gaat verwacht je ook wel dat ze een goede koerswijziging voor ogen hebben.
Ze hadden net zo goed een 3e kunnen maken met Perlman want deze reboot heeft niks vernieuwends en is qua film van veel mindere kwaliteit dan zijn voorgangers.

Ang3l

Avatar

Nee, leg de schuld niet bij een ander. Als ie goed was geweest hadden de fans vast hun keutel ingetrokken. T was gewoon bagger.

NieuwsFilm

meest populair