Algemeen

Populariteit Disney+ is enorm toegenomen

Veel nieuwe aanmeldingen voor streamingdienst.

door Bram de Groot om 09:23 in Algemeen
Met al tientallen miljoenen abonnees in bijvoorbeeld de States en in Nederland beleefde Disney+ waarschijnlijk een prima aftrap. De afgelopen periode liep het enthousiasme wat terug vanwege de beperkte originele content, maar nu is er een flink boost met nieuwe abonnees.

Dit meldt Forbes. Het aantal nieuwe abonnees is namelijk verdrievoudigd in de periode van 14 en 16 maart, ten opzichte van 7 tot en met 9 maart. De afgelopen twee weken zijn veel Amerikanen met de 'self-isolate' gestart vanwege het coronavirus. Ook veel scholen zijn gesloten.

Andere diensten zagen het aantal nieuwe abonnees - zij het in mindere mate - toenemen. Zo steeg het aantal niewe aanmeldingen bij Apple TV+ met "slechts" 10 procent.

Disney+
Uiteraard startte Disney gelijk een charme-offensief. Zo werd Frozen II online gezet en Onward verschijnt op 3 april (mogelijk ook in Nederland) op Disney+. En wie weet zet Disney snel Star Wars: The Rise of Skywalker online. De film is namelijk al eventjes op schijf verkrijgbaar aan de andere kant van de oceaan. Wat denk jij? En heb jij eigenlijk nog Disney+?

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

basco

Avatar

Laten ze er maar eerst voor zorgen dat ik de app kan downloaden op mijn philips smart tv.

GreenHornet

Avatar

als je kinderen thuis hebt is D+ een optie om kinderen stil te krijgen.

basco

Avatar

@GreenHornet: Duct tape werkt ook

GreenHornet

Avatar

dat is kinderen mishandeling
FT gaat daar niet in mee

Chrischzz

Avatar

D+ mist inderdaad nog de geschikte apps op TV of gameconsoles.

Hier dus alleen op de iPad, maar ik twijfel of het dus waard is om te houden.

Decepticon

Avatar

Mijn 2,5 jaar oude LG OLED staat de Disney+ app ook niet in app content store.
Ik wil weer graag een Panasonic OLED, maar Panasonic wordt volgens mij helemaal niet ondersteunt, zover ik kan vinden.

Monojaxx

Avatar

Dit begrijp ik echt niet? Er komt nauwelijks nieuwe content bij en je hebt zeer beperkte keuze. Tis dat ik een jaarabbo heb genomen met de buurman, maar vind het erg tegenvallen.

Frietgezicht

Avatar

@ Mono, Disney+ is alleen voor kids en mijn buurman Wimpie die een achterstand heeft en waar ouders eerst genoeg hadden aan de tv kanalen en netflix kids shows etc zitten die kids door het corona virus nu de hele dag thuis. Extra afleiding nodig dus komen ze bij Disney+ uit.

kidcassidy

Avatar

Als je maar 1 klant hebt en later komt er een 2e bij, dan groei je al met 100%. Voor Disney+ is het dan ook makkelijker om procentueel te groeien dan een Netflix bijvoorbeeld. Disney+ is niet wat voor volwassenen, dus zal nooit echt heel groot worden.

Luizelgespuizel

Avatar

Als je kinderen hebt kan je net zo goed Netflix nemen. Kinderen merken geen verschil in want beide bieden genoeg kwalitatieve content voor de doelgroep. Het zijn meer de ouders die hun nostalgie door de strotten van hun eigen kinderen willen proppen en daarmee de slechtste grote streamingdienst op de markt bestaansrecht geven.

kokosnoot

Avatar

Als er een vaccin voor corona is wereldwijd zullen de Disney+ leden weer afnemen. Tenzij Disney komt met een Tsunami aan nieuwe content.

NieuwsFilm

meest populair