Hoe het kan dat Rey [spoiler] van Kylo Ren in 'The Force Awakens'

Weer een antwoord dankzij een boek.

Niet iedereen was een grote fan van de laatste Star Wars-trilogie, die vorig jaar tot een einde kwam met The Rise of Skywalker. Zo zaten de films vaak vol met 'plotholes' en scènes die af en toe wat ongeloofwaardig overkwamen. Een van deze was dé vechtscene van The Force Awakens.

In deze scène neemt Rey het op tegen Kylo Ren op Starkiller Base en zij weet van hem te winnen. De nodige mensen vonden dit vreemd, aangezien Rey haar hele leven een 'scavenger' is geweest die nog geen jedi-training heeft gehad, terwijl Kylo Rey behoort tot de legendarische Skywalker-familie en door niemand minder is getraind dan Luke Skywalker.

Verklaring
De nodige belangrijke informatie over de laatste Star Wars-films wordt nu uitgebracht in boeken om alles uit te kunnen leggen. Ook deze scene komt onder de loep te liggen. In The Rise of Skywalker-roman ondervraagt Kylo Ren de gevangen genomen Chewbacca. Hierin heeft hij het over zijn vernederende nederlaag.

''Ik ben niet vergeten dat je me verwond had'' zegt Kylo. Nadat hij namelijk Han Solo vermoord had, schiet Chewbacca op Kylo Ren, die daardoor verzwakt en gewond is. Als dit niet zou zijn gebeurd, had hij gemakkelijk gewonnen.

NieuwsFilm

meest populair