Algemeen

Hoe het kan dat Rey [spoiler] van Kylo Ren in 'The Force Awakens'

Weer een antwoord dankzij een boek.

door Wouter Drummen om 15:17 in Algemeen
Niet iedereen was een grote fan van de laatste Star Wars-trilogie, die vorig jaar tot een einde kwam met The Rise of Skywalker. Zo zaten de films vaak vol met 'plotholes' en scènes die af en toe wat ongeloofwaardig overkwamen. Een van deze was dé vechtscene van The Force Awakens.

In deze scène neemt Rey het op tegen Kylo Ren op Starkiller Base en zij weet van hem te winnen. De nodige mensen vonden dit vreemd, aangezien Rey haar hele leven een 'scavenger' is geweest die nog geen jedi-training heeft gehad, terwijl Kylo Rey behoort tot de legendarische Skywalker-familie en door niemand minder is getraind dan Luke Skywalker.

Verklaring
De nodige belangrijke informatie over de laatste Star Wars-films wordt nu uitgebracht in boeken om alles uit te kunnen leggen. Ook deze scene komt onder de loep te liggen. In The Rise of Skywalker-roman ondervraagt Kylo Ren de gevangen genomen Chewbacca. Hierin heeft hij het over zijn vernederende nederlaag.

''Ik ben niet vergeten dat je me verwond had'' zegt Kylo. Nadat hij namelijk Han Solo vermoord had, schiet Chewbacca op Kylo Ren, die daardoor verzwakt en gewond is. Als dit niet zou zijn gebeurd, had hij gemakkelijk gewonnen.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

dit is ook weer iets dat later is verzonnen

Chrisselshizzel

Avatar

Dit is ook weer iets dat van tevoren is bedacht

adofmirosch

Avatar

Hahaha nu hebben ze boeken nodig om al die plot gaten te vullen. Compleet verprutste trilogie. Plot gaten van een film vul je op met films, niet goedkoop met boeken of iets dergelijks. Het zou maar canon wezen al die overige media.

Master Of Films

Avatar

Chrisselshizzel "Dit is ook weer iets dat van tevoren is bedacht"
Proof or it didn't happen.

Mas7

Avatar

Als groot Star Wars fan sta ik soms verbaasd over het productieproces van de gehele sequel trilogy.

Zoveel mogelijkheden, zoveel bronmateriaal, zoveel gemiste kansen.

Conclusie is dat de sequel trilogy te snel, te gehaast en zonder enige uitgedachte rode draad is gemaakt.

Zonde.

Bluemeister

Avatar

Zeer matige trilogie inderdaad! Iedereen kan wel zien dat Kylo licht gewond is, maar dan nog zou die Rey met gemak in moeten maken, echt met gemak! Rey heeft nog nooit een lightsaber gevecht gehad en Kylo is gewoon al jarenlang getraind, compleet ongeloofwaardig deze scene....

Master Of Films

Avatar

Nee, Kylo kon never nooit winnen.
Want Rey verandere op het einde in TFA in een Mary Sue.
Bij Disney denken ze krachtige vrouwen te kunnen portretteren zonder enige zwakheden. Helaas hebben ze bij Disney de Ellen Ripley en Sarah Conner templates totaal verkeerd begrepen. In deze huidige woke cultuur met opgedrongen diversiteit worden de krachtige vrouwen bij Disney omgezet naar Mary Sue's. Met Rey en Captain Marvel als deze boegbeelden.

Bluemeister

Avatar

Ja 100% eens, dat politiek correcte gelul en al die sjw-ers komen me men strot uit! Maak gewoon goede films aub, wat maakt mij het nou uit wie er de hoofdrol speelt...

Frietgezicht

Avatar

Dat die gewond was geraakt door het schot van Chewie en daardoor wat zwakker was wist mijn neus toen ook wel.
Maar iemand die al tig jaren bezig was met de force hoeft toch niet eens het gevecht aan te gaan.
Met die force krachten kon die haar toch tegen een boom smijten en klaar is die?

GreenHornet

Avatar

er zijn veel actrices die auditie hebben gedaan voor Rey die blij zijn dat ze niet gekozen zijn.

SteefL

Avatar

Friet, hij smeet haar ook wel hard tegen een boom met de Force, maar ja, klaar wassie er daarmee toen niet. Ze leefde nog een beetje... Smiley face

SteefL

Avatar

GreenHornet, jawel joh, tuurlijk wilden die allemaal wel gecast worden. En ook nu achteraf nog. Je leert superveel van het werk aan zo'n trilogie, je haalt veel geld binnen, leert een heel netwerk erbij kennen, en er zijn ook echt nog heel veel fans die het WEL een mooie trilogie vonden. Actrices die zeggen dat ze blij zijn niet gecast te zijn... Een lange neus krijgen die, heeeel snel.

Frietgezicht

Avatar

@ Steef, lol, idd, bij zoiets is het dus duidelijk dat het script bepaald dat ze moet blijven leven. Laten we zeggen dat het geen film is, dat gevecht gebeurd echt, dan smijt die haar nog 10x tegen die boom en dan niet met dr rug maar met dr hoofd.
Hij gebruikt een kracht 1x voor ons, de kijker, om vervolgens een duel aan te gaan.
Hij kon doen wat Vader deed in Rogue one, omhoog houden en sabel erdoorheen, smijten, van alles.

Maar goed, dan is Rey dood, dat past niet bij de trilogy.

TheWatcher

Avatar

Dit is al oud nieuws...'ik zei nog zo, geen Bommetje!' en in FT geval, geen clickbait...en hoezo nou "spoilers"?!?

Onderdoor

Avatar

Aaaah nu maakt al die onzin duidelijk, maar waarom moet ik nou lezen. Wanneer komt die uitleg film dat een ander film uitlegt? Ik kan niet wachten om die onzin uitleg te kijken.

Eddie Singer

Avatar

En dat film- en studio- en eindbazen deze volkomen bullshit-trilogie nog goedkeuren ook...is helemaal verbazingwekkend.

Alles staat en valt met de leiding...als die al slecht is...krijg je dit soort ondoordachte en slecht gescripte rotzooi.
DisneyStarWarsNotMyStarWars!

NieuwsFilm

meest populair