Algemeen

Is Mace Windu stiekem de superschurk van de 'Star Wars'-prequels?

Een nieuwe fantheorie wijst er in elk geval wel op.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Is Emperor Sheev Palpatine de echte schurk van de Star Wars-franchise? Of is het eigenlijk een heel ander personage? Een nieuwe fantheorie wijst erop dat in de prequel-films er naast Palpatine nog een belangrijke schurk is.

Op de Fan Theories-subreddit, lezen we een intrigerend nieuw idee. Niemand minder dan Mace Windu zou een machtsgreep hebben willen plegen in het universum. "Mace Windu was (net als Palpatine) van plan om de Republiek over te nemen", schrijft Reddit-gebruiker Impulsive Beetle.

Wat dan?
Natuurlijk zal je op het eerste gezicht denken dat dit niets meer dan propaganda van de Sith is. Precies dit claimde Palpatine immers de hele tijd toen hij de Galactic Senate hervormde tot het Empire. Maar misschien had Palpatine ergens wel gelijk.

Sowieso had Mace Windu zichzelf goed gepositioneerd om de macht over te nemen van de Republiek. Yoda was dan wel de Grandmaster, maar Windu was de Master of the Council. Als de Jedi de macht over zouden nemen, dan was Windu de baas geworden. Bovendien wijst zijn lichtzwaard erop dat hij niet helemaal een Jedi is; Windu is geconflicteerd en heeft daarom een paars zwaard.

Het laatste bewijs dat Impulsive Beetle aanvoert, is dat Windu roept dat Palpatine te gevaarlijk is om in leven te laten en dat hij daarom dood moet. Dat is precies wat Palpatine eerder riep toen Dooku dood moest.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Dit is zo vergezocht zonder ook maar 1 argument die redelijk klinkt. Zijn schijt was ook donkerder dan van andere jedi’s?

Vond ik de Jar Jar Binks is een sith theorie leuker.

Sunspot

Avatar

Mwa, denk het niet.

En iedereen weet waarom alleen Jackson een paarse zwaard heeft

Mas7

Avatar

Leuk die theorieën, maar je hebt er in dit geval geen ene kut aan.

Overbodig nieuws dit.

Chrisselshizzel

Avatar

Dit zo een oude fan theorie . Zo kan ik er nog wel 100 plaatsen . YouTube staat er vol mee . Een of andere Reddit gebruiker hahaha

007

Avatar

wat een onzin allemaal.

SteefL

Avatar

Laat al die theorieën maar op andere media, dat is niks voor een filmnieuws website...

Eligus

Avatar

Ik heb dit hele artikel gelezen, en heb eigenlijk geen enkele reden gezien waarom Windu een schurk zou zijn. Misschien eens wat minder op click bait focussen en wat meer op kwaliteit, beste redactie Smiley face

Hiss

Avatar

De Jedi Council en de senaat leefden voortdurend op gespannen voet met elkaar en waren verwikkeld in een machtstrijd. In de prequel trilogie komt dat duidelijk naar voren. Het lijkt me dan ook niet echt een briljante ingeving dat de Jedi Council macht naar zich toe probeert te trekken in de persoon van Mace Windu. Dat is net zo een open deur als erbij stil staan dat bepaalde kinderen uit zichzelf force powers kunnen ontwikkelen zonder erin getraind te zijn. Het is een brevet van onvermogen als iemand dit soort theorieën de wereld inslingert alsof ze het licht gezien hebben. Maar ja, dat laatste deed Rian Johnson ook aan het einde van the Last Jedi. Bewijst maar weer dat er veel mensen met Star Wars bezig zijn die vrij weinig van de materie begrijpen.

Frietgezicht

Avatar

^ Hiss, +1, maar de schrijver van dit artikel (Jim) voegt natuurlijk ook maar met de natte vinger iets toe :

Bovendien wijst zijn lichtzwaard erop dat hij niet helemaal een Jedi is; Windu is geconflicteerd en heeft daarom een paars zwaard.

Paars staat voor geconflicteerd? Ok... hij had ook oranje, roze of geel kunnen schrijven. Dat paars geconflicteerd is lijkt ter plekke verzonnen.
En laten we even ervan uitgaan dat het klopt voor de grap. Ik had de scene waarin die zijn lightsaber kreeg graag gezien.

Yo Mace, we maken jou de master of the council maar je krijgt een paarse lightsaber want je bent geconflicteerd.
Haha.

Laten we het verplaatsen naar een aardse situatie.
Hee Koos, we weten dat jij criminele banden, intenties en gedachtes hebt dus jou dienstwapen is paars( paars is geconflicteerd volgens jimmie) maar wil je ook gelijk de leidinggevende worden? We hebben alle vertrouwen in jou! Succes!

Ik hoop dat Jims vrouwtje geen paarse bikini heeft want paars staat voor slechte dingen!

Bluemeister

Avatar

Nog nooit zulke grote onzin gelezen....

NieuwsFilm

meest populair