Is Mace Windu stiekem de superschurk van de 'Star Wars'-prequels?

Een nieuwe fantheorie wijst er in elk geval wel op.

Is Emperor Sheev Palpatine de echte schurk van de Star Wars-franchise? Of is het eigenlijk een heel ander personage? Een nieuwe fantheorie wijst erop dat in de prequel-films er naast Palpatine nog een belangrijke schurk is.

Op de Fan Theories-subreddit, lezen we een intrigerend nieuw idee. Niemand minder dan Mace Windu zou een machtsgreep hebben willen plegen in het universum. "Mace Windu was (net als Palpatine) van plan om de Republiek over te nemen", schrijft Reddit-gebruiker Impulsive Beetle.

Wat dan?
Natuurlijk zal je op het eerste gezicht denken dat dit niets meer dan propaganda van de Sith is. Precies dit claimde Palpatine immers de hele tijd toen hij de Galactic Senate hervormde tot het Empire. Maar misschien had Palpatine ergens wel gelijk.

Sowieso had Mace Windu zichzelf goed gepositioneerd om de macht over te nemen van de Republiek. Yoda was dan wel de Grandmaster, maar Windu was de Master of the Council. Als de Jedi de macht over zouden nemen, dan was Windu de baas geworden. Bovendien wijst zijn lichtzwaard erop dat hij niet helemaal een Jedi is; Windu is geconflicteerd en heeft daarom een paars zwaard.

Het laatste bewijs dat Impulsive Beetle aanvoert, is dat Windu roept dat Palpatine te gevaarlijk is om in leven te laten en dat hij daarom dood moet. Dat is precies wat Palpatine eerder riep toen Dooku dood moest.

NieuwsFilm

meest populair