Celebrity

Matt Damon en castleden 'Contagion' hebben een belangrijke mededeling voor je...

Luister naar corona-wetenschappers! Voorlopig zijn we er nog niet vanaf...

door FilmTotaal om 09:19 in Celebrity
Televisie kijken en vrij weinig uitvoeren - inmiddels heeft iedereen op de planeet het wel gehad met de nochtans belangrijke maatregelen om COVID-19 uit te roeien. Haarfijn zijn de regels doorgegeven, maar er wordt niet altijd naar geluisterd. Idealistische acteurs zoals Matt Damon schieten nu te hulp.

Ervaren met humanitair werk hebben hij en andere castleden van de populaire rampenfilm Contagion video's online gezet waarin ze het één en ander uitleggen. Rekening houden met ouderen komt uiteraard ter sprake. Redden we er levens mee? Youtube-liefhebbers vinden het antwoord hieronder.


Immuun
In zijn video onthult de 49-jarige Amerikaan dat de film van Steven Soderbergh "vanwege overduidelijke redenen" op het moment graag gezien wordt en er instanties zijn die een "virtuele reünie" op prijs stellen. Lachend maakt Damon gebruik van het moment om onduidelijke zaken op te helderen.

"In die film speel ik een man die immuun is voor een hypothetische virus dat wereldwijd verspreidt," vertelt de acteur. "Om te beginnen: dat was een film, dit is het echte leven. Ik heb geen reden om te denken dat ik immuun ben voor COVID-19. En jij ook niet, hoe jong je ook bent."


Stoel
"Dit is een nieuw virus," vervolgt Damon. "Het zal tijd kosten voor onze lichamen en dokters om het te begrijpen. Nieuwe virussen ontstaan continu. Dit is niet de eerste keer en het zal hier ook niet bij blijven. Het goede nieuws is dat we zoiets eerder hebben gezien. En we zijn er sterker door geworden."

Rustig afwachten lijkt de grootste boodschap. Corona zal de wereld niet overnemen, maar tijd is wel nodig om het te bestrijden. Sociaal afstand nemen van elkaar is de sleutel. "Je kan gewoon op de bank zitten of in een stoel, zoals ik dat doe, en tv kijken," eindigt Damon. "Je redt er tegelijkertijd levens mee. Nu heb je de kans om volop naar je telefoon of tablet te staren."NieuwsFilm

meest populair