Contagion (2011)

Don't talk to anyone. Don't touch anyone.

Epidemie-thriller van Steven Soderbergh doet op zijn beste momenten denken aan Traffic. Onderhoudend en beklemmend drama, met een sterke ensemblecast.
play

6,7 details

  • 106 Min
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Verenigde Arabische Emiraten
106 Min Verenigde Staten

In deze thriller van Steven Soderbergh breekt er razendsnel een virus uit. Het gevolg is dat er wereldwijd een enorme chaos ontstaat waar mensen zich geen enkele raad mee weten.

Regie
Steven Soderbergh
Cast
Matt Damon, Jude Law, Gwyneth Paltrow, Laurence Fishburne, John Hawkes, Monique Curnen, Josie Ho, Tien You Chui, Daria Strokous, Griffin Kane, Teri McEvoy, Teri Campbell, Yoshiaki Kobayashi, Sue Redman, Stef Tovar.
Budget
$ 60.000.000
Opbrengst
$ 135.458.097
Release
09.09.2011
Release NL
20.10.2011
Release DVD
20.03.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Steven Soderbergh | Cast: Matt Damon (Mitch Emhoff), Laurence Fishburne (Dr. Ellis Cheever), Jude Law (Alan Krumwiede), Gwyneth Paltrow (Beth Emhoff), Marion Cotillard (Dr. Leonora Orantes), Kate Winslet (Dr. Erin Mears), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2011

Het is alweer tien jaar geleden dat Steven Soderbergh zijn Oscar won. Met Traffic schetste hij een overtuigend beeld van de drugswereld; levendig en dynamisch doordat alle lagen van de samenleving aan bod kwamen. Soderbergh wisselde die verschillende perspectieven feilloos af en maakte dankbaar gebruik van de uitstekende ensemblecast. Hoewel hij na Traffic genoeg degelijke films regisseerde, maakte hij niets meer dat er enigszins op leek. Met Contagion doet hij een goede poging.

Het zijn nu niet de effecten van de drugshandel, maar agressieve ziektekiemen die zich in de maatschappij nestelen. Soderbergh laat in de eerste minuten effectief zien hoe gemakkelijk dat gaat. Op het eerste oog lijkt er weinig te gebeuren in de openingsscène, waarin een vrouw aan de bar op een vliegveld zit en met haar minnaar belt. Maar als ze heeft afgerekend weet de kijker dat ze in die korte tijd de barman, de eerstvolgende die een borrelnootje pakt en iedereen die met een pinpas wil betalen, heeft besmet. Al snel verspreidt het zich naar drukke metro’s en stadscentra.

videotrailers & clips

alle artikelen (11)

Contagion Nieuwsberichten

Laatste reacties

GiLuX

"...Goof: er wordt tijdens een spoedberaad over de ernst van de zaak gesteld dat een gemiddeld mens z......"

Banned

"...Geloofwaardig en realistisch gebracht met goeie acteer prestaties. Mocht dit echt gebeuren. Het zou......"

Roger

"...In tegenstelling tot hierboven vond ik de verhaallijn van Mat Damon zeker belangrijk, namelijk een s......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Contagion

acties