Beklemmend voorspellende virusfilm 'Contagion' (2011) van Steven Soderbergh krijgt een filosofisch vervolg

Beklemmend voorspellende virusfilm 'Contagion' (2011) van Steven Soderbergh krijgt een filosofisch vervolg

De coronacrisis geeft Steven Soderbergh inspiratie om een filosofisch vervolg te maken.

Eerder dit jaar kwam de film Contagion uit 2011 volop in het nieuws. De film leek een soort van voorspellende factor in zich te hebben over hoe het huidige coronavirus zijn klauwen zet in de wereldbevolking.

De thriller van regisseur Steven Soderbergh krijgt nu een soort van vervolg. Tijdens een podcast van Happy. Sad. Confused. werd de filmmaker gevraagd of er een vervolg gaat komen op Contagion.

Een filosofisch vervolg op Contagion
Soderbergh reageerde met een kleine "ja". Hij gaf aan dat hij weer een film gaat maken met Contagion-schrijver Scott Z. Burns. Een echt vervolg wordt het dus niet. "Niet in letterlijke zin," zei Soderbergh.

"Ik heb een project in ontwikkeling waar Scott Burns met mij aan werkt, dat is een soort filosofisch vervolg op Contagion, maar dan in een andere context," vervolgde Soderbergh. "Je zult de films uiteindelijk zien als een stel, maar heel verschillende haarkleuren."

"Scott en ik hebben het er al over gehad. Wat is de volgende iteratie van een Contagion-achtig verhaal? Daar werken we aan; we moeten het waarschijnlijk een beetje kracht bij zetten," rondde Soderbergh af.



NieuwsFilm

meest populair