Algemeen

Mogelijk televisieserie over Steven Soderberghs 'Contagion'

Een televisieserie over de wereldwijde uitbraak van een gevaarlijk virus.

door Jim Pedd op 04.02.2013 om 13:18 in Algemeen
In 2011 kwam Steven Soderberghs thriller Contagion uit in de bioscopen. Ondanks het feit dat het einde van de film niet bepaald vroeg om een vervolg, wilden de studiobonzen van Warner Bros. toch graag een vervolg zien. Scenarist Scott Z. Burns werd als producent aan de film verbonden en hij gaf afgelopen oktober de opdracht uit een scenario voor de film te schrijven.

Nu vertelt Burns dat hij erover zit te denken de koers van het project totaal te veranderen. Contagion 2 zou wel eens in plaats van een feature film een televisieserie kunnen worden. Dit onthulde hij tijdens een interview over zijn nieuwe film die hij samen met Soderbergh maakte, Side Effects.

Burns vertelde dat er al langere tijd gesproken wordt over het maken van een televisieserie in plaats van een film. Hij is geïnspireerd geraakt door series als Homeland en 24 en in zijn ogen kun je de uitbraak van een pandemie op interessante wijze bestuderen in het kader van een dergelijke serie.

”We’ve been talking about turning it into a TV series and I think it may have a life there. It has some of the properties inherently like ‘Homeland’ and ‘24’ where you can really explore outbreaks and pandemics in interesting ways. Like this story, they take you to unexpected places, whether it’s drug companies or governments or scientists or people with political agendas. All of these things, once they’re out there, can be coopted from a lot of different angles.”

Deze verandering van de plannen is onverwacht maar op zich niet zo gek als je erover nadenkt. Omdat de film een redelijk gesloten einde had, zou het mogelijk zijn een reboot te maken door middel van een televisieserie. Of er zou dieper op de gebeurtenissen van de film ingegaan kunnen worden.

Details over hoe de serie eruit zou kunnen zien gaf Burns niet, maar hij wilde wel ingaan op zijn invalshoek. ”That movie had an almost fractal kind of quality for me as a writer because anytime I looked at a business or a character, when it’s something like a virus, it changes everything. If you have a date with somebody and they’re sick and now you don’t go out with them to business men who don’t get on planes and don’t go to meetings, so certain things don’t happen. It becomes a causal agent for a whole bunch of plot.”

Wat denken jullie? Zou een televisieserie over een wereldwijde virusuitbraak interessant zijn?


1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Oboema

Avatar

Contagion vond ik als film wel wat. Niet alleen de jacht op het virus maar vooral de personages en hun interactie waren interessant om te volgen.
Dat lijkt zich goed te lenen voor een televisieserie, maar persoonlijk zit ik niet te wachten op iets wat ik al gezien heb, wat minder kwaliteit heeft en dat (veel) langer duurt.

NieuwsFilm

meest populair