Side Effects (2013)

One pill can change your life.

Steven Soderbergh zwaait af met een boeiende laatste film: een kat-en-muisspel tegen het decor van de farmaceutische industrie.
play

7,1 details

  • 106 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
106 Min Verenigde Staten

De psychologische misdaadthriller 'Side Effects' richt zich op de farmaceutische industrie. Het verhaal gaat over een jonge vrouw die probeert om te gaan met de vrijlating van haar man. Om te kalmeren gebruikt ze een nieuw medicijn, die onvoorziene gevolgen met zich meebrengt

Regie
Steven Soderbergh
Cast
Channing Tatum, Jude Law, Catherine Zeta-Jones, Rooney Mara, Marin Ireland, Ann Dowd, Mamie Gummer, David Costabile, Katie Lowes, Polly Draper, Carmen Pelaez, James Martinez, Michelle Vergara Moore, Jacqueline Antaramian, Vladimi Versailles, Haraldo Alvarez.
Budget
$ 30.000.000
Opbrengst
$ 63.372.757
Release
08.02.2013
Release NL
14.03.2013
Release DVD
30.07.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Steven Soderbergh | Cast: Jude Law (Dr. Jonathan Banks), Rooney Mara (Emily Taylor), Catherine Zeta-Jones (Dr. Victoria Siebert), Channing Tatum (Martin Taylor), Vinessa Shaw (Dierdre Banks), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2013

‘The last Steven Soderbergh movie’ staat er boven de gezichten van hoofdrolspelers Jude Law en Catherine Zeta-Jones op de filmposter van Side Effects. De veelfilmer en kameleon heeft sinds 1998 elk jaar een rolprent afgeleverd, variërend van rampenfilm (Contagion) tot geëngageerd drama (Erin Brockovich). Vaker nog zat hij op een gemiddelde van twee bioscoopreleases per jaar. Het afgelopen jaar liet de regisseur nog van zich horen met strippersdrama Magic Mike en het algeheel dramatische Haywire. Soderbergh heeft jaren geleden al te kennen gegeven te stoppen met films, om andere talenten te ontwikkelen. Nu lijkt hij dan eindelijk de daad bij het woord te voegen en de cinema vaarwel te zeggen. Na het zien van Side Effects is het hopen dat de Amerikaan alsnog van gedachten verandert.

Veel valt er niet te vertellen over de verwikkelingen in Side Effects. Niet omdat er niets gebeurt, maar omdat het lastig is iets prijs te geven van het verhaal zonder teveel te verklappen. Dokter Jonathan Banks, een gedreven psychiater en keurig vader, neemt de jonge Emily Taylor in behandeling. Vier jaar heeft ze toegeleefd naar de dag waarop haar grote liefde vrij zou komen uit de gevangenis en als het eindelijk zover is, verwondt ze zichzelf. Hoewel ze het houdt op een ongeluk, vermoedt Banks dat er meer aan de hand is. De dame heeft een lange geschiedenis van therapie en antidepressiva. En ook nu lijkt niets effect op haar te hebben. Tegelijkertijd wordt Banks gevraagd een nieuw medicijn, Ablixa, in zijn praktijk uit te zetten en wonderbaarlijk genoeg slaat het antidepressivum bij Emily aan. Maar het heeft ook bijwerkingen die niemand had kunnen voorzien en die het leven van alle betrokkenen voor altijd zal veranderen. Arts of patiënt: iemand zal achter de tralies moeten verdwijnen.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Side Effects Nieuwsberichten

Laatste reacties

Mr. Hulot

"...Ik vond de film onderhoudend, en had geen last van een stijlomslag in het midden. Waar ik wel last v......"

Glennekeeeee

"...[quote=hansbeer] en nee het heeft niet de actie van James Bond (gelukkig) ; [/quote] Wie hee......"

hansbeer

"...Oneens met bovenstaande; goeie onderhuidse thriller met wel degelijk suspense en een goeie plot, en......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Side Effects

acties