Algemeen

'Contagion' (2011) megapopulair door uitbraak coronavirus

De thriller van Steven Soderbergh laat op realistische wijze zien hoe een pandemie uitbreekt.

door Zilko Tarici om 06:00 in Algemeen
Steven Soderberghs film Contagion uit 2011 wordt momenteel massaal gehuurd (althans in Amerika). En dit is natuurlijk niet zomaar. De interesse in deze film is massaal toegenomen sinds de uitbraak van het coronavirus in China.

De film, die sinds een tijdje weer te huren is via iTunes, doet het door de tragische omstandigheden die zich momenteel afspelen in China weer erg goed bij het filmkijkend publiek. Ook andere films/series met een pandemie-thema zoals Outbreak en The Hot Zone worden veel meer gekeken dan normaal het geval was.

Film wordt realiteit?
Zo erg als in Contagion is het momenteel gelukkig niet met het coronavirus, maar het is natuurlijk onmogelijk te voorspellen hoe deze situatie zich verder ontwikkelt. Sinds de uitbraak van vorige week zijn al bijna 8000 mensen besmet met het virus, en overleden ruim 170 mensen aan de gevolgen ervan. Veel grote openbare plekken, zoals bioscopen, zijn daarom voorlopig gesloten in China.

Bekijk hieronder de trailer van Contagion.5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Fred jr

Avatar

De teller staat inmiddels op 9776 infecties, 213 doden en 187 mensen die er al van genezen zijn…
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

McGraig

Avatar

Het is ook wel een beetje massahysterie. In Nederland alleen al overlijden 2000 mensen per jaar aan griep.

Master Of Films

Avatar

Ik heb deze film niet gezien, moet ik mij diep schamen?

McGraig]Het is ook wel een beetje massahysterie.

Nou nee. Daar zit meer achter. Het gaat meer om dat de coronavirus GEEN oncontroleerbare uitbraak gaat veroorzaken. Want van de besmette mensen heeft ongeveer een kwart ernstige tot zeer ernstige problemen, zoals longontsteking. Kijk, de coronavirus is geen gewoon griepvirus. Het is een nieuw virus dat uit de dierenwereld naar mensen is overgesprongen. Net zoals Sars. Op dit moment is nog veel te weinig bekend over dat coronavirus. Ik blij dat de WHO het zeer serieus neemt.
Beter voorkomen dan genezen. En daar een beetje massahysterie bij hoort....so be it.

Artificialis

Avatar

Een aannemelijke en interessante film met een fantastische cast. Hoewel het verhaal nooit echt in een apocalyptische toestand terecht komt is het juist daardoor een geloofwaardige film om te kijken.

David Mills

Avatar

Contagion vind ik een beangstigende realistische film, goede film. Outbreak is een redelijke actiefilm, maar zeer onrealistisch ( ff dorpje met inwoners wegvagen met een waterstofbom), typische Hollywood film. Off topic; Beste redactie van filmtotaal, dit artikel is bijna niet te lezen op mijn iphone met die zwarte balken. Jullie lossen dit probleem maar niet op

NieuwsFilm

meest populair