Algemeen

We gaan dansen en zingen op de haaienklassieker 'Jaws'

Althans op 'the making-of' die volgens sommigen bijna net zo interessant is.

door Arjen Rooseboom om 14:17 in Algemeen
Het is misschien geen direct filmnieuws, maar we vonden het te bijzonder om niet te vermelden, want op de een of andere manier wekt dit gigantisch veel nieuwsgierigheid. In ieder geval bij ondergetekende en blijkbaar meer fans over de gehele wereld.

Dit jaar viert de horrorkaskraker Jaws diens 45-jarig jubileum. DEADLINE meldt nu dat het bedrijf Seattle Rep in 2021 een musical op de planken gaat brengen, gebaseerd op de memoires van scriptschrijver Carl Gottlieb over alle ellende en tegenslagen die de productie kreeg te verduren.

Bruce
De voorstelling draagt als titel Bruce, genoemd naar de constant slecht functionerende mechanische haai die daardoor weinig te zien was. Maar dat was niet het enige; De opnames begonnen zonder afgerond script, het budget van $3,5 miljoen dollar liep rampzalig op tot $9 miljoen dollar en de geplande 55 opnamedagen werden er uiteindelijk 155.

Het klinkt ergens best wel bijzonder om dit verhaal met muziek en liedjes op het toneel op te gaan voeren, vooral als ze de onderwaterproblemen ook willen gaan verbeelden. De schrijver en componist zijn in ieder geval niet de minste en werkten eerder al samen op Broadway.

"We vertellen het chronische maken van een iconische film en de uitdagingen die de crew bij elke bocht dwarsboomden. De voorstelling bewijst dat wanneer we met ontberingen worden geconfronteerd en als team blijven samenwerken, er geweldige dingen kunnen gebeuren".

En om terug te komen op de eerste alinea, bij succes wordt het concept ongetwijfeld snel vertaald naar een adaptatie voor het witte doek.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Ik hoor zanger Russell Crowe al zingen "Weeee neeed a....bigger boooooat". Nee, ik ben zijn rol als Javert nog steeds niet vergeten. Smiley face

rainking

Avatar

"Baaaaaaabyyyyyyy Shark, doo doo doo-doo doo-doo"

Angelo1979

Avatar

De naam Bruce de haai zegt mij wel wat ja.......

Is dat niet die haai van Finding Nemo, die haai met afkick problemen?

kokosnoot

Avatar

iets wat ik alleen maar zou gaan kijken voor een lach kick xD

NieuwsFilm

meest populair