John Krasinski dankt zijn monsterhit 'A Quiet Place' aan een andere acteur uit 'The Office'

John Krasinski dankt zijn monsterhit 'A Quiet Place' aan een andere acteur uit 'The Office'

Hoewel het een passieproject van Krasinski was, spoorde iemand anders hem aan om de sprong te wagen.

Het was één van de grootste verrassingen van de laatste jaren, A Quiet Place. Niet in de laatste plaats omdat hij geregisseerd werd door "die gast van The Office." Nu blijkt dan ook dat John Krasinski niet per se van plan was om regisseur te worden.

Het was een andere acteur uit de hitserie die hem aanspoorde het eens te proberen. Krasinski had met zijn eerste loonstrookje de rechten van het boek Brief Interviews With Horrible Men gekocht. Hij was vastbesloten een rol in de verfilming te spelen, maar hij kan geen geschikte regisseur vinden.

Toen hij het er met zijn collega Rainn Wilson over had, kwam die met een simpele oplossing. Hij spoorde Krasinski aan om de film zelf te regisseren. Deze had hier nooit bij stilgestaan, maar besloot het uiteindelijk toch te proberen.

Budget
De film werd uiteindelijk geen groot succes, maar Krasinski zegt dat hij wel door het vak gegrepen werd. Na enkele afleveringen van The Office en nog een film, vond hij dat het tijd werd om een passieproject te realiseren.

De acteur schreef, produceerde en regisseerde A Quiet Place en vond tussendoor ook nog de tijd om een van de hoofdrollen te spelen. Met een relatief laag budget van 17 miljoen dollar hoopte men op een bescheiden succes. Maar de film sloeg aan bij pers en publiek en haalde het twintigvoudige op.

Het is dan ook niet gek dat het vervolg A Quiet Place Part II al snel aangekondigd werd. En dat allemaal dankzij de bemoedigende woorden van Dwight Schrute.

NieuwsFilm

meest populair