Algemeen

Waarom was Superman zo duister in 'Batman v Superman: Dawn of Justice'?

Regisseur Zack Snyder geeft eindelijk antwoorden!

door Jim Pedd om 21:22 in Algemeen
In Batman v Superman: Dawn of Justice was Superman een behoorlijk duister personage. Regisseur Zack Snyder hield voor de vierde verjaardag van zijn film een livestream waarin hij ook commentaar gaf.

Tijdens dat commentaar beantwoordde Snyder ook vragen die fans hadden over zijn film en over bepaalde controversiële punten. Een daarvan was de rol van Superman in de film, die eigenlijk niet zijn gebruikelijke zelf lijkt te zijn. De man van staal is in plaats daarvan een relatief duister personage dat gebukt lijkt te gaan onder de zware last van zijn heldendom.

Zo duister
Volgens Snyder is er nog een reden waarom Superman zo duister is in de film. Hij is namelijk te zien vanuit het perspectief van Batman en dat maakt hem een duister karakter. Batman ziet de man van staal namelijk als iemand die meedogenloos en gevaarlijk is en precies dat is de Superman die we in de film zien.

Overigens doelde Snyder vooral op het gevecht tussen de twee helden, dat helemaal gefilmd is vanuit het perspectief van Batman.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Bluemeister

Avatar

Ik wist toen deze film aangekondigd werd back in the day al wel dat ze geen film konden maken waarin het puur Batman vs Superman zou zijn. Er moest natuurlijk weer een bad guy in verschijnen en ze moesten natuurlijk weer een team-up doen. Compleet overbodig allemaal! Ik heb de animatie films gezien, vooral de Dark Knight Returns: part 2 is heel goed, daar had de verfilming gewoon op gebaseerd moeten worden.

Ang3l

Avatar

Die team up was echt t ersgte van de film: O je moeder heet ook Martha? Dude! Had dat eerder gezegd! Vriendjes?

...................... en meteen was het eerste 1,5 uur van de film overboord.

Master Of Films

Avatar

Ang3l "Die team up was echt t ersgte van de film: O je moeder heet ook Martha? Dude! Had dat eerder gezegd! Vriendjes?"
"Weet je ook zo ruk was. De moeder van Wonder Woman heet geen Martha. Toch zit ze in die geforceerde team up.

Ang3l "en meteen was het eerste 1,5 uur van de film overboord."

Was er wel sprake van een echte conflict? Het was meer een major measure dick contest op het schoolpleintje tussen die 2 super "helden".

adofmirosch

Avatar

Vond het ook niet goed in Man of steel dat het zo duister was. SuperMan hoort kleurrijk te zijn en Batman duister.

Master Of Films

Avatar

Om de vrolijke boyscout j̶e̶z̶u̶s̶ nee, Superman in de 21ste eeuw te kunnen lanceren, keek men hoe we nu leven. Men koos dus voor een duistere emo Superman. Ooit opgemerkt wat voor gezicht Zack's Soeps trekt als hij mensen red in BvS. Het gezicht van "Balen, moet ik weer die vervelende mensen gaan helpen". Hij wilde gewoon thuisblijven en Lois een snelle veeg geven. Maar die plicht van een superheld is zoooo zwaar. Zwaar leven volgens de gospel van Brigitte Kaandorp. Tja als Jezus het ook zo zwaar had, dan moet de Xerox Superman van Zack dat ook meemaken.

Maar vergeet dat allemaal. Batman en Superman vechten tegen elkaar. Ja je moet even wat geduld hebben, maar dan vechten ze eindelijk tegen elkaar...yeah!!!....voor slechts een paar minuten....oh..

adofmirosch

Avatar

En dan ook nog eens een heel traag en saai gevecht. Met als enige memorable moment de Kryptoniet punch block van Batman. Alles daarna met Wonderwoman en Doomsday is niet meer te volgen.

Master Of Films

Avatar

Oh Doomsday. Ik ben iedere keer in de war met zo'n trol uit LOTR. Die twee lijken zoveel op elkaar. Goed gejat is niet slecht bedacht.

NieuwsFilm

meest populair