'Star Wars' onthult eindelijk meer over de Knights of Ren

'Star Wars' onthult eindelijk meer over de Knights of Ren

Aan wie waren ze eigenlijk loyaal?

De Knights of Ren waren een groot mysterie in de laatste drie Star Wars-films. Ze werden onthuld in The Force Awakens, maar ontbraken helemaal in The Last Jedi om terug te keren in The Rise of Skywalker.

Maar ook toen leerden we bijna niets over de Knights of Ren. Vandaag krijgen we echter meer informatie, dankzij de Rise of Kylo Ren-comics.

De Knights of Ren
Palpatine was vanaf het begin van plan om zijn macht te vergroten door Sith-loyalisten door het hele sterrenstelsel aan zich te binden. Daar hoorden ook de Acolytes of the Beyond en de Sith Eternal bij. En de Knights of Ren blijken een van die cultussen te zijn, opgericht door een man met de naam Ren.

In de comics reist Ren door het sterrenstelsel, op zoek naar volgelingen met een link aan de Dark Side - hoe zwak ook. Ren leert zijn discipelen gebruik te maken van de Force, maar wordt uiteindelijk vermoord door Kylo Ren, die de macht over de Knights overneemt.

De opvallende onthulling is echter dat de Knights of Ren niet loyaal zijn aan Kylo, maar aan Palpatine. Zij wisten al voor Kylo af van Exegol en het feit dat Palpatine daar verbleef. Ben Solo was dan ook verbaasd om hen aan te treffen op Exegol,

NieuwsFilm

meest populair