Netflix

3 gave sci-fi films die gewoon op Netflix staan!

Veel goede sciencefiction op Netflix.

door Bram de Groot om 22:30 in Netflix
Er staan veel opvallende sciencefictionfilms op Netflix. Soms barslecht, soms best oké en soms helemaal supergaaf! Hieronder zie je drie sci-fi films die zeker de moeite waard zijn!

Ready Player One (2018)

Regie: Steven Spielberg | Hoofdrollen: Tye Sheridan, Olivia Cooke en Ben Mendelsohn

Deze sci-fi film gebaseerd op het gelijknamig boek van Ernest Cline verscheen nog niet zo heel lang geleden. De film laat een dystopische toekomst in 2045 zien en volgt een jongen die dol is op een hightech VR-gaming/leefwereld. De prijzige scifi-film was een succes en werd goed ontvangen! Nog niet gezien? Gewoon even doen!2001: A Space Odyssey (1968)

Regie: Stanley Kubrick | Hoofdrollen: Keir Dullea, Gary Lockwood en William Sylvester

Een klassieker uit het sciencefictiongenre en een grote ook. Deze Kubrick-film behandelt thema's als de menselijke evolutie, kunstmatige intelligentie, technologische ontwikkelingen, buitenaards leven en reïncarnatie. Nog altijd wordt 2001: A Space Odyssey gezien als één van de beste films ooit gemaakt. Er is dus geen enkele reden waarom je deze niet zou kijken.Valerian and the City of a Thousand Planets (2017)

Regie: Luc Besson | Hoofdrollen: Dane DeHaan, Cara Delevingne en Clive Owen

In tegenstelling tot Ready Player One wist deze prijzige sciencefictionfilm van Luc Besson (Lucy, Leon) niet uit te groeien tot een succes. De film met Dane DeHaan en Cara Delevingne bleek zelfs een flop. Toch zijn er genoeg liefhebbers van deze film die duidelijk de grenzen opzoekt. Wat zeg jij?24 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chrischzz

Avatar

2001: Is vooral een aanrader als je slecht in slaap komt.

Voor velen blijkbaar een meesterwerk, maar ik kan er maar weinig mee

Frietgezicht

Avatar

Ik MOET 2001 nou eens een keer echt kijken.
2x al afgehaakt bij dat saaie apengedoe aan het begin.

Misschien de mood. Ik vond Bone Tomahawk ook enorm tegenvallen(traag etc) maar toen ik de andere films van de regisseur zag(die top zijn) gaf ik Bone nog een kans en wat een goede film!

Ik hoor vaak dat die robot/A.I. in 2001 1 van de beste ‘badguys’ ooit is en wil er toch eens achter komen wat daar waar van is.

vinz3nt

Avatar

2001 erg mooi maar wel erg saai.
Ready player one niet veel aan.
Valerian erg leuk. Zoals alle Besson films maar ja da's persoonlijk. Wat veel mensen niet weten dat het is gebaseerd op de stripreeks Ravian, een aanrader en ook wel op Usenet te vinden.

Frietgezicht

Avatar

^ Mwah, ik vind Besson’s Leon en The Fifth Element echt top, bijna classics, maar de rest van zijn cv is matig.

Monojaxx

Avatar

Die laatste vond ik best leuk om te kijken, viel me niet tegen. Van mij mag er een tweede deel van komen.

Monojaxx

Avatar

Chrischzz "2001: Is vooral een aanrader als je slecht in slaap komt.

Voor velen blijkbaar een meesterwerk, maar ik kan er maar weinig mee"


Mee eens, dodelijk saaie film.

Fluffer

Avatar

Ready player one is ee’n van Spielbergs slechtste films .
2001 nooit gezien ,heb ik dus geen mening over , ook valerian niet gezien maar die film is geflopt en kreeg overal slechte kritieken.
Aanraders ? Denk het niet.

Monojaxx

Avatar

@Fluffer

Dus jij gaat uit van het oordeel van anderen en omdat ie geflopt is? Gaat toch uiteindelijk om jouw mening. En die kun je pas hebben als je hem daadwerkelijk gekeken hebt.

Weet je...een van de grootste flops is één van míjm favoriete films: Wild Wild West. Geweldig gedaan (I love the steampunk setting en de humor) en nog steeds een klassieker voor mij, alhoewel het een grote flop was in general.

Fluffer

Avatar

@monojaxx je hebt gelijk ,wild wild west is ook ee’n van mijn favorieten ,je kan inderdaad niet afgaan op het succes van een film ,ik zeg ook niet dat valerian slecht is ,ik geef het alleen even mee .
Van ready player one ben ik echter wel overtuigd ,dat was drek maar ook dat is maar mijn mening natuurlijk .

chefry1983

Avatar

ik vond ready player one wel zeer vermakelijk om te kijken. heb me er prima mee vermaakt. de andere films ken ik niet dus misschien maar eens kijken als je toch hele dagen thuis zit

marcjeb

Avatar

Hoop op een tweede deel van Ready player one.. wat een heerlijke vermakelijke film..

GreenHornet

Avatar

Valerian was geweldig een Europese SciFi film.

Civilian Supreme

Avatar

2001 onderlaatst gezien, snap niet echt waarom die als meesterwerk word beschouwd.
Alleen het stukje met de slechte computer was interressant maar alles daaromheen erg raar. En de film duurde voor mijn gevoel 6 uur.
Ik dacht continu, even doorzetten nog, word op het eind vast beloond. 1 ding weet ik zeker, hoef deze nooit meer te zien.
Ready player one zeer matig, niet eens echt boeiend.
Valerian viel mij mee maar dat komt eigenlijk omdat Besson een hoop troep heeft gemaakt.

@Friet
Bone Tomahawk is echt een topfilm, Zahler heeft al 3 toppers op zijn naam naar mijn mening. Je weet bij zijn films ook gewoon niet wie er dood gaan. Niemand is veilig.

Frietgezicht

Avatar

@ Mono, hij geeft toch ook geen mening. Kijk jij The Scorpion 3, Hellraiser 7 en Sharknado 4? Als een film alleen maar slecht beoordeeld wordt kun je ervan uitgaan dat die ook slecht is andre kijken we die film wel.

Hiss

Avatar

2001 was een mijlpaal in de filmgeschiedenis omdat het de eerste film was die overtuigend shots in de ruimte liet zien. Je moet je voorstellen dat in de tijd dat deze film uitkwam de meeste mensen alleen bekend waren met de zwart-wit beelden van de maanlanding. De enorme traagheid aan het begin van de film heeft vooral te maken met het feit dat mensen zich toen blijkbaar lang konden vermaken met de special effects waarbij ze in de ruimte konden turen en van alles zagen bewegen. Voor ons is dat nu echt niet boeiend meer. Maar het deel waarin de astronauten hun missie uitvoeren is nog steeds sterk. Ik adviseer om gewoon het eerste deel van de film versneld te kijken als je het geduld niet kan opbrengen. Want 2001 is toch echt een meesterwerk. En daarna het vervolg 2010 kijken. Is ook een aanrader.

Valerian vond ik wel een stuk minder dan the Fifth Element. De film zelf ziet er onwijs mooi uit, maar ik ben van mening dat Bessson teveel wilde proppen in deze film. Een korter en bondiger script had deze film een stuk beter gemaakt. Ik lees nogal eens dat het acteerwerk in deze film zo slecht is, maar dat vond ik wel meevallen, voor een film in dit genre.

Ready Player One is een wanhopige poging van Spielberg om weer relevant te zijn met een entertainende film, maar faalt hier toch wel jammerlijk.

Frietgezicht

Avatar

Te lam om helemaal te lezen maar toch +1 Hiss

Hiss

Avatar

Dank je. Juist als ik lam ben, ga ik zulke lappen tekst schrijven.

Frietgezicht

Avatar

^ Nu inmidels zo lam dat ik nied eens meer 1 zinkan lesen Maar toch +1 Hiss

Master Of Films

Avatar

Ik kan met Hiss behoorlijk mee vinden in zijn mening. Wel was wennen dat Hiss niet alleen een lange tekst met argumenten neer pende. Maar ook nog eens serieus. Ik moet nog even bijkomen van deze tafereel, en ik ben niet eens lam.

Dat men 2001 saai vind, snap ik al te goed. Maar dat men Ready Player One een goeie film vind...zal wel door de Member Berries komen.

Enfin, Ready Player One ziet er prachtig uit als een heerlijke moorkopje om op eten. Maar dat moorkopje ligt al dagen in de koelkast, en de slagroom is behoorlijk bedorven.

snowkrash

Avatar

2001 iconisch uit een tijd waar iedereen lekker zat te trippen op LSD. Zie je ook mooi hier terug: psychedelisch en vaag. Maar de genoemde elementen over AI en evolutie etc komen hier mooi in terug. Ik houd daar erg van. Was wel 25 jaar geleden dat ik hem heb gezien.

Ready Player One was een mooi gemaakte entertainment film waar de boodschap te dik op lag. Ik heb er wel lol aan gehad.

Valerian mooi gemaakt als oude fan van de comics. Ik vond hem ondergewaardeerd, want mooi gemaakt en best een leuk verhaal en heb er veel plezier aan beleefd.

But that's me.

Hiss

Avatar

@Master Of Films
Ik ben altijd serieus.

Master Of Films

Avatar

Hiss "Ik ben altijd serieus."
En dat is maar goed ook. Het moet wel leuk blijven. Smiley face

jefta22

Avatar

2001 binnenkort echt eens gaan kijken. En vervolgens allemaal 'explained' dingen op YT gaan opzoeken ????

NieuwsFilm

meest populair