Algemeen

Er komt helemaal geen tweede 'Solo' Star Wars-film

In 2018 was dit een enorme flop.

door Bram de Groot om 16:51 in Algemeen
In 2018 kreeg de Star Wars-filmwereld een flinke klap. De tweede A Star Wars Story-film Solo bleek een enorme flop nadat de film al tot stand kwam via een bedenkelijk productieproces.

Na de release was er wel snel de roep om een vervolg, aangezien de film heel wat deuren opende in de franchise en er vooraf en zelfs daarna nog werd gezinspeeld op meer avonturen. Maar dat lijkt allemaal niet te gebeuren.

Solo is echt dood
Via Twitter werd aan Solo co-schrijver Jon Kasdan gevraagd of hij een update had over de tweede Solo. "Ik denk niet dat iemand op dit moment een solo-vervolg nastreeft. Ik denk dat zo'n film op dit moment moeilijk te verkopen zou zijn. En de Disney+ Star Wars-kalender zit behoorlijk vol. En dit zijn allemaal shows waar ik naar uitkijk."25 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

TearsinRain

Avatar

Jammer, vond de eerste Solo lekker wegkijken. Geen meesterwerk maar wel een zeer degelijk scifi ruimte avontuur, een 7+.

baron nostalgia

Avatar

Mooi vond het toch de minst goeie star wars film

Robbepost

Avatar

Logisch anders had de film wel duo geheten toch?
Ik vind het een erg matige film.

Pronk47

Avatar

Jammer,was toch wel een goede film.

Coola

Avatar

Jammer, was beter dan the panthom menace en attack of the clones.

Gigan72

Avatar

Solo is leuker en beter dan ep 7. 8 en 9

MovieMiepert

Avatar

Heel jammer, vond het een vermakelijke film

dave74

Avatar

Vond het ook een goede film mensen moeten maar eens leren dat star was star was is zoveel verschil zit er niet in de filmen en dat zal ook nooit komen you love it ore you hate it

Moviemagic

Avatar

^ dave74
Ik wil niet de taalnazi uithangen maar een puntje waar die hoort maak het lezen wat makkelijker.

Monojaxx

Avatar

Jammer, erg jammer! Ik vond Solo echt een goed geslaagde film en naast Rogue One beter geslaagd dan de main sequel trilogie. Ik had bij deze twee films echt weer dat nostalgische gevoel als bij de originele trilogie.

Frietgezicht

Avatar

^ Mono, niet dat ik het ermee eens ben(film was wel ok) maar waarom moet het dan Solo 2 zijn. Misschien ligt het aan de scriptschrijvers, regisseur etc dus die kunnen dan ook iets leuks doen met een ander karakter.

Solo 2 met Abrahams zou niks zijn toch.

Hiss

Avatar

Mijn voorspelling is dat ze de losse eindjes waarmee Solo eindigde gaan verwerken in de Obi Wan tv-serie.

GreenHornet

Avatar

Sommige hebben hier blijkbaar de lage school niet afgemaakt.

Mas7

Avatar

Solo was zeer vermakelijk maar zeer overbodig.

Prima dat er geen vervolg komt. Het gat tussen Solo en A New Hope hoeft niet opgevuld te worden met de avonturen van Han & Chewie. Alleen die hele opzet met Maul en Crimson was een teken dat ze rekende op een vervolg.

Ik zie graag een versie van Shadows Of The Empire. Alleen Luke en leia spelen een grote rol in het verhaal, dat is iets waar je niet omheen kan. Maar Vader kunnen ze gewoon wel gebruiken met Xizor: die laatste zie ik graag in een Live-action film.

rainking

Avatar

GreenHornet
SommigeN hier hebben blijkbaar de lageRE school niet afgemaakt.

Gigan72

Avatar

En greenhornet zit nog op de kleuterschool .

Chris23

Avatar

Jammer hoor; op een paar tenenkrommende scenes na (Whats your name en dattie Wookie gaat lopen "praten" b.v.) vond ik `m vermakelijker dan de sequels.

Master Of Films

Avatar

Matige film, wellicht had het beter gewerkt voor D+ als serie.
Maar als ik de Solo film van Solo ga vergelijken met TROS, dan is het een meesterwerk. Smiley face

Chris23 "(Whats your name en dattie Wookie gaat lopen "praten" b.v.)"
Ik wil daarbij meer gaan toevoegen. Irritante L3-37 met politieke overtuigingen (hoezo subtiel).

Alle antwoorden geven (o.a. wie is nou de echte eigenaar van de Millennium Falcon), terwijl in de OT met een paar zinnen in de dialogen al duidelijk genoeg was.

Han Solo: Ah, repairs. I was hoping you could help me out.
Lando: What have you done to my ship?
Han Solo: YOUR ship? Hey, remember you lost her to me, fair and square.

Eum was deze dialoog niet duidelijk genoeg. Moest dat in Solo verwerkt worden? Om te laten zien? Waarom?

Han Solo: It's the ship that made the Kessel Run in less than twelve parsecs. I've outrun Imperial starships. Not the local bulk cruisers mind you, I'm talking about the big Corellian ships now. She's fast enough for you old man. What's the cargo?

Hé dacht Jon Kasdan. Laat ik daar ook een scene erom heen verzinnen. Want Kasdan kon niks nieuws over het leven van Han Solo verzinnen, dus nostalgie of beter gezegd Member Berries!!!

Waarom hebben ze drie jaar overgeslagen waarin Han Solo in de Imperial Flight Academy zat. Een stukje uit het leven van Han Solo dat zo onbekend was. Maar nee. De Kasdan familie moest per se referenties vanuit de OT gaan gebruiken. In TV series wordt dit gebruikt als fillers.

Chris23

Avatar

^klopt
Maar het was op zn minst iig nog een poging om een space adventure te maken. (wat de sequels totaal niet zijn; meer reveal drama`s zijn dat)
En alle vervelende plichtmatige refereties enz. die jij aanhaalt zijn bij dit "deel" al gedaan.
Dus een Solo 2 had een referentievrije space adventure rollercoaster film KUNNEN gaan zijn Smiley face .

Master Of Films

Avatar

Chris23 "Maar het was op zn minst iig nog een poging om een space adventure te maken. (wat de sequels totaal niet zijn; meer reveal drama`s zijn dat)"
Dat zal ik ook niet ontkennen. Niets voor niets noemde ik Solo als een meesterwerk tov TROS.

Chris23 "Dus een Solo 2 had een referentievrije space adventure rollercoaster film KUNNEN gaan zijn"
Dat had ook de eerste kunnen zijn. Ik vind het echt een gemiste kans.
Trouwens ik ben een van de weinige die geen hekel had aan Alden Ehrenreich. Imho deed hij prima zijn best zover hij kon bereiken. Want hij had niet de beste materiaal om mee te kunnen werken. Ford mag dan altijd Solo zijn, Ehrenreich kan een prima Han Solo neer zetten.

Geen Solo 2, maar een D+ serie zou toch wel moeten kunnen. Minder riscio. Maaja er werken nog steeds incompetente mensen met een politieke (woke) agenda bij Lucasfilm die het merk Star Wars hebben vernietigd.

A-Bat

Avatar

En terecht zeker. Dit was een slechte film. Totaal Star Wars onwaardig. De beste star wars film van disney is Rogue One en al de rest was maar matig.

Chris23

Avatar

"Dat had ook de eerste kunnen zijn. " da`s waar.
We hoeven voorlopig niks perfects te verwachten van Disney; de mensen aan het stuur hebben niet vette films bovenaan hun agenda staan.
Misschien idd dat ze zich met series minder bemoeien en daarom wel stiekem goede dingen gemaakt gaan worden. Mandelorian was een stap in de goede richting iig

Master Of Films

Avatar

Mandelorian heeft Dave Filoni. Ondanks dat ik niet bij met Xerox Lion King, wil ik Jon Favreau wel een like gaan sturen mbt The Mandelorian. Het kwaliteitsniveau van Disney's Star Wars is zo laag, dat het niet zo moeilijk is geworden om een plusje te geven voor de Mandelorian serie. Was het in de tijden van de OT, dan was ik een stuk kritischer geweest voor die serie.

Hopelijk maak ik de tijd niet mee, wanneer Disney's zoals TFA, TLJ & TROS in één adem worden genoemd als klassiekers of dat ze beter worden gevonden dan de OT. Niet dat de OT zo perfect zijn. Het verschil van kwaliteit op het gebied van film is zeer groot tussen de Lucas's OT en de Disney's.

SteefL

Avatar

Erg mee vermaakt met die film. Niks mis mee! Jammer dat er geen vervolg komt. Ik was wel benieuwd wat zij en Maul met elkaar van plan waren. Ik denk dat ze zo dicht mogelijk bij Maul wilde komen om m vervolgens te killen, omdat hij haar of haar familie in t verleden iets heeft aangedaan. Zoiets. Bla bla.

NieuwsFilm

meest populair