Algemeen

Grote bioscoopfilm 'Artemis Fowl' direct op Disney+

Geen bioscooprelease voor de film van Kenneth Branagh.

door Bram de Groot om 12:21 in Algemeen
Regisseur Kenneth Branagh maakte voor Disney al de live action-sprookjesfilm Cinderella die in 2015 verscheen. In maart en april 2018 nam hij de film Artemis Fowl op en deze zou in augustus 2019 verschijnen.

Maar dit gebeurde niet. Walt Disney Studios Motion Pictures verplaatste de film naar 29 mei 2020, maar door de coronacrisis werd die datum ingetrokken. Een nieuwe datum is er niet aangekondigd en dat komt doordat de scifi-avonturenfilm direct naar Disney+ gaat.

Artemis Fowl naar Disney+
Dat dit wordt gedaan is niet compleet raar. De trailer voor de film werd door de fans van het boek van Eoin Colfer gekraakt en heel veel aandacht krijgt Artemis Fowl ook niet.

"Omdat het merendeel van het publiek op dit moment niet naar bioscoop kan gaan, zijn we verheugd om de première van Artemis Fowl op Disney + aan te bieden," zei Disney + Content President Ricky Strauss.

"Regisseur Kenneth Branagh en zijn spectaculaire cast nemen de kijkers mee naar de energierijke fantasiewereld uit het geliefde boek. Fans wachten er al jaren op om dit boek op het scherm tot leven te zien komen," vervolgde hij. "Het is geweldige familie-entertainment dat de perfecte aanvulling is op de zomerreleases van Disney+."


Artemis Fowl volgt de 12-jarige Artemis Fowl (Ferdia Shaw), een afstammeling van een familie criminele masterminds. Hij belandt bij toeval in een strijd tegen een krachtige verborgen groep feeën. Hij komt in aanraking met Holly Short (Lara McDonnell), een elf en de eerste vrouwelijke kapitein van LEPrecon en Commander Root (Judi Dench), de geharde commandant van LEPrecon.

Vermoedelijk komt Artemis Fowl dus gewoon op 29 mei uit, alleen dan op Disney+ en niet in de bioscoop of op schijf.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Darthmar

Avatar

Persoonlijk denk ik dat dit Disney niet slecht uitkomt. De trailers overtuigde niet en werd al gefluisterd over een flop.

GreenHornet

Avatar

Flops direct op D+
Blijkbaar zag D. er geen hoop in

Da Villain

Avatar

Ik heb het boek niet gelezen, maar als ik de reacties lees merk ik dat veel fans nu al teleurgesteld zijn. Geen goed teken dus. Het bespaart Disney in ieder geval een flop in de bioscoop nu.

NieuwsFilm

meest populair