Humor

Bijna was Frodo een koelbloedige moordenaar in 'The Lord of the Rings: The Return of the King'

Frodo was bijna de moordenaar van Gollum.

door Jim Pedd om 22:30 in Humor
Oorspronkelijk wilde regisseur Peter Jackson een heel ander einde voor Gollum in The Lord of the Rings: The Return of the King dan we kregen. In een vroege versie van de film werd de heldhaftige hobbit Frodo een echte moordenaar.

Begin jaren 2000 werd het fantasygenre op de kop gezet door Peter Jackson met zijn Lord of the Rings-trilogie. Hij zette de gouden standaard voor epische bioscoopfilms en won zelfs elf Academy Awards met The Return of the King. Zo nu en dan horen we nieuwe trivia over de film, zoals nu.

Frodo de moordenaar
Tegen het einde van de film bereiken Frodo, Sam en Gollum Mount Doom. Daar wordt Frodo aangevallen door Gollum, die de ring af wil pakken. De twee raken in een worsteling en daarop vallen ze over de rand. Frodo weet zich net vast te houden aan de richel, maar Gollum valt - met de ring - in de lava.

Nu blijkt dat er even aan een ander einde gedacht werd. Jackson en zijn team hadden bedacht dat Frodo Gollum van de rand zou duwen, een einde waarbij Frodo "echt een moord zou plegen". Die versie werd zelfs opgenomen, maar Jackson geloofde dat auteur J.R.R. Tolkien dat "niet in gedachten zou hebben voor zijn helden."

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chefry1983

Avatar

Ik heb de boeken niet gelezen maar hoe is het einde in de boeken? Het film einde was prima gedaan

Goov25

Avatar

@chefry Hetzelfde als in de film. Alleen blijft Frodo bloedend op de rand liggen, terwijl Gollum rond danst met de ring. Dan struikelt Gollum en valt ie met de ring in de lava. Dus het enige verschil hier tussen het boek en de film is die laatste worsteling waarbij ze samen over de rand vallen en Frodo net blijft hangen. Dat is wat dramatischer en werkt goed in de film, maar staat dus niet in het boek.

Frietgezicht

Avatar

@ Goov, wat een dom einde was dat voor een karakter als Gollum. Dansend en dan struikelend de lava in. Lijkt wel een comedy. Blij dat ze het in de film anders deden want Gollum was juist een overlever, verdiend niet zo’n einde.

Goov25

Avatar

@Friet klopt. De overeenkomst tussen Frodo en Gollum, dat ze allebei slaaf zijn geworden van de ring, is nu ook veel krachtiger te zien. Ik vind de filmversie ook beter.

NieuwsFilm

meest populair