Bijna was Frodo een koelbloedige moordenaar in 'The Lord of the Rings: The Return of the King'

Bijna was Frodo een koelbloedige moordenaar in 'The Lord of the Rings: The Return of the King'

Frodo was bijna de moordenaar van Gollum.

Oorspronkelijk wilde regisseur Peter Jackson een heel ander einde voor Gollum in The Lord of the Rings: The Return of the King dan we kregen. In een vroege versie van de film werd de heldhaftige hobbit Frodo een echte moordenaar.

Begin jaren 2000 werd het fantasygenre op de kop gezet door Peter Jackson met zijn Lord of the Rings-trilogie. Hij zette de gouden standaard voor epische bioscoopfilms en won zelfs elf Academy Awards met The Return of the King. Zo nu en dan horen we nieuwe trivia over de film, zoals nu.

Frodo de moordenaar
Tegen het einde van de film bereiken Frodo, Sam en Gollum Mount Doom. Daar wordt Frodo aangevallen door Gollum, die de ring af wil pakken. De twee raken in een worsteling en daarop vallen ze over de rand. Frodo weet zich net vast te houden aan de richel, maar Gollum valt - met de ring - in de lava.

Nu blijkt dat er even aan een ander einde gedacht werd. Jackson en zijn team hadden bedacht dat Frodo Gollum van de rand zou duwen, een einde waarbij Frodo "echt een moord zou plegen". Die versie werd zelfs opgenomen, maar Jackson geloofde dat auteur J.R.R. Tolkien dat "niet in gedachten zou hebben voor zijn helden."

NieuwsFilm

meest populair