Schrijvers hadden veel moeite met einde 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

Heel gemakkelijk ging het einde van de film bedenken niet.

Het is natuurlijk niet niks om een filmreeks die al veertig jaar bestaat te beëindigen. Heel vreemd is het dan ook niet dat Chris Terrio, een van de schrijvers van Star Wars: The Rise of Skywalker, laat weten lang geworsteld te hebben met het einde. De film moest namelijk zowel de Skywalker-saga afronden, als de nieuwe trilogie die met The Force Awakens gelanceerd werd.

Heel gemakkelijk ging de ontwikkeling van het laatste hoofdstuk in de saga niet. Oorspronkelijk zou regisseur Colin Trevorrow de film maken. Hij had een hele andere visie, maar vertrok vanwege creatieve meningsverschillen met de studio. Vervolgens werd hij vervangen door J.J. Abrams, die samen met Terrio het scenario maakte en de film zelf regisseerde.

Moeilijk einde
"J.J. en ik hadden het op een gegeven moment moeilijk met het einde van het film. Productieontwerper Rick Carter zei tegen ons: ik denk dat het komt omdat jullie niet willen dat de saga ooit eindigt. Jullie willen niet dat het verhaal van de Skywalkers en jullie willen dus ook niet schrijven. Ik denk dat hij daar gelijk in had, " aldus Terrio.

Waar Terrio precies naar refereert is niet helemaal zeker. Hij heeft het over het einde van de film. Dat zou echt de allerlaatste scène kunnen zijn, maar het zou ook kunnen gaan om een van de andere scènes tegen het einde.

NieuwsFilm

meest populair