'Cop Out' (2010): Bruce Willis en Kevin Smith konden elkaar echt niet uitstaan

'Cop Out' (2010): Bruce Willis en Kevin Smith konden elkaar echt niet uitstaan

"Ik begon eraan met té hoge verwachtingen."

Kevin Smith's Cop Out uit 2010 is niet bepaald een populaire film. Er zullen vast wel liefhebbers zijn, maar de meeste recensies kraakten de actiekomedie royaal af. De 49-jarige regisseur heeft vaker aangegeven hier verantwoordelijk voor te zijn, maar ook hoofdrolspeler Bruce Willis had een vinger in de pap.

Beide heren hebben elkaar herhaaldelijk op afstand beledigd, tijdens en na de productie van de film waarin ook Tracy Morgan een rol had. In gesprek met Variety probeert Smith zijn verleden frustraties te uiten. "O, Christus," begint hij.


Verwachtingen
"Dat was uitdagender dan ooit," gaat Smith verder. "Want dat draaide om een onstuitbare kracht die het opnam tegen een onbeweeglijk object. Ik ben een wezen van pure passie die zijn werk niet uitvoert voor het geld, maar omdat ik dit altijd heb willen doen. En toen ontmoette ik iemand met een heel andere houding."

Volgens Smith lag de schuld bij hem - hij was te vriendelijk tegen Willis. "Ik begon eraan met té hoge verwachtingen. Ik ben een groot fan van hem." De mannen speelden eerder samen in Die Hard 4.0 zonder problemen.


Respect
Om uit te zoeken waarom Willis zo koppig was zocht Smith andere regisseurs op die met de acteur hadden samengewerkt. Die hadden geen moeilijkheden. "Ik gok dat hij mij niet mocht als regisseur. Misschien respecteerde hij mij niet als regisseur?" vraagt Smith zich af.

De filmmaker eindigt grappig: "Ik bedoel, dat geloof ik verdomme meteen en is begrijpelijk. Waarom zou hij ook? Het was de vreemdste ervaring van mijn carrière."

NieuwsFilm

meest populair