Live Free or Die Hard (2007)

Yippee Ki Yay Mo - John 6:27

Dé fantasy van elke nerd, euh, actiefanaat.
play

7,0 details

  • 128 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Avontuur
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
128 Min Verenigde Staten

John McClane (Bruce Willis) komt opnieuw in actie wanneer een groep internet-terroristen van plan is om alle computers in Amerika plat te leggen op onafhankelijkheidsdag. Het boosaardige drie-stappen plan is om eerst de systemen van de verkeerscontrole onklaar te maken, om via het economische centrum tot slot water en elektriciteit af te sluiten. Geholpen door de jonge hacker Matt Foster (Justin Long) is alle hoop in Washington eens te meer gevestigd op de onvermoeibare McClane.

Alt titel
Die Hard 4.0
Regie
Len Wiseman
Cast
Bruce Willis, Mary Elizabeth Winstead, Timothy Olyphant, Justin Long, Kevin Smith, Sung Kang, Maggie Q, Cliff Curtis, Zeljko Ivanek, Jonathan Sadowski, Yorgo Constantine, Cyril Raffaelli, Andrew Friedman, Christina Chang, Chris Palermo.
Budget
$ 110.000.000
Opbrengst
$ 383.531.464
Release
21.06.2007
Release NL
28.06.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Len Wiseman | Cast: Bruce Willis (John McClane), Timothy Olyphant (Thomas Gabriel), Justin Long (Matt Farrell), Maggie Q (Mai Lin), Kevin Smith (Warlock) e.a. | Speelduur: 130 minuten | Jaar: 2007

Na Sylvester Stallone die Rocky en Rambo nieuw leven inblies, plannen om Harrison Ford weer als Indiana Jones op het witte doek te brengen en geruchten over een herintreding van Arnold ‘The Terminator’ Schwarzenegger, is het nu de beurt aan Bruce Willis.

John McClane (Willis) doet het al een tijdje rustig aan met zijn politieactiviteiten. Als hij wordt opgeroepen om hacker Matt Farrell (Long) op te pakken terwijl hij net een ongewenst vriendje van zijn studerende dochter de les leest, heeft hij niet bijster veel zin. En al helemaal niet als het ogenschijnlijk simpele klusje ontaardt in een gigantische shoot-out. Farrell blijkt een onwetende pion in een groter geheel: een stel bad guys met een boel woede in zich besluit de samenleving plat te leggen. Het openbaar vervoer, gas/water/licht, bankzaken; alles is tegenwoordig geregeld via computers en daarom makkelijk plat te leggen. De samenleving raakt in paniek als alle stoplichten op groen staan en er niet meer gebeld kan worden. Maar dan gaat McClane zich er eens goed mee bemoeien.

videotrailers & clips

alle artikelen (19)

Live Free or Die Hard Nieuwsberichten

Laatste reacties

Glennekeeeee

"...Onlangs nog eens gezien en toch echt wel een waardige terugkeer van John die dan wel weer half tenie......"

Moviespecialist

"...Ik vind het vierde deel van de Die Hard serie naar mijn mening vele malen beter dan het derde deel!......"

MRDammann

"...Dit is gewoon een leuke actie film waarbij je niet te veel moet nadenken. Is minder dan 3 en 1, maar......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Live Free or Die Hard

acties