Recensie

Die Hard 4.0 (2007)

Dé fantasy van elke nerd, euh, actiefanaat.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Sara Madou om 09:14 in RECENSIES
Live Free or Die Hard poster
Regie: Len Wiseman | Cast: Bruce Willis (John McClane), Timothy Olyphant (Thomas Gabriel), Justin Long (Matt Farrell), Maggie Q (Mai Lin), Kevin Smith (Warlock) e.a. | Speelduur: 130 minuten | Jaar: 2007

Na Sylvester Stallone die Rocky en Rambo nieuw leven inblies, plannen om Harrison Ford weer als Indiana Jones op het witte doek te brengen en geruchten over een herintreding van Arnold ‘The Terminator’ Schwarzenegger, is het nu de beurt aan Bruce Willis.

John McClane (Willis) doet het al een tijdje rustig aan met zijn politieactiviteiten. Als hij wordt opgeroepen om hacker Matt Farrell (Long) op te pakken terwijl hij net een ongewenst vriendje van zijn studerende dochter de les leest, heeft hij niet bijster veel zin. En al helemaal niet als het ogenschijnlijk simpele klusje ontaardt in een gigantische shoot-out. Farrell blijkt een onwetende pion in een groter geheel: een stel bad guys met een boel woede in zich besluit de samenleving plat te leggen. Het openbaar vervoer, gas/water/licht, bankzaken; alles is tegenwoordig geregeld via computers en daarom makkelijk plat te leggen. De samenleving raakt in paniek als alle stoplichten op groen staan en er niet meer gebeld kan worden. Maar dan gaat McClane zich er eens goed mee bemoeien.

Bruce Willis is al 52, maar wonder boven wonder is hij nog net zo geloofwaardig als de überstoere McClane in Die Hard 1 (1988), 2, (1990) en 3 (1995). Hij mag dan een paar jaartjes ouder zijn, maar een hele colonne boeven legt het tegen hem af. Hij achtervolgt ze in de auto, schiet ze op ingenieuze wijze neer, trapt ze helemaal lens en plet ze met behulp van een SUV. Ontsnappingen uit liftschachten, ruimtes met ontploffende bommen en auto’s met boeven; het is allemaal geen probleem voor McClane. Nou zou je kunnen gaan zeuren dat dit ‘niet realistisch’ is. Nee, dat is het inderdaad niet. Maar daar gáát het ook niet om. Bij een Die Hard-film wil je gewoon actie zien en die heerlijk cynische opmerkingen horen, die je geregeld dubbel laten klappen van het lachen. Daar wordt gelukkig dan ook ruimschoots aan voldaan. McClane blijkt een echte familieman te zijn die weliswaar graag boeven vangt, maar niet ten koste van zijn geliefde dochter (die bovendien héél veel weg heeft van haar papa).

Jammer is dat het motief van de daders, onder leiding van Thomas Gabriel (Olyphant), niet goed uitgewerkt is en zeker niet overtuigt. Het is behoorlijk duidelijk dat de plot ondergeschikt is aan de hoeveelheid ontploffingen en gevechten. Ook het gepriegel met de computers gaat uiteindelijk irriteren. Long speelt een gedegen rol als getalenteerde hacker, maar dat hij werkelijk álles weet op te lossen als hij met zijn opvouwbare toetsenbordje aan komt zetten, gelooft niemand. Het geheel wordt nog een tikkeltje ongeloofwaardiger als ook lolbroek Kevin Smith een groot computertalent blijkt te zijn en de boel weet te redden als Long ondersteboven getrapt eventjes uit de roulatie is.

Maar, wederom, het maakt niet uit. De liefhebbers krijgen precies wat ze willen: het gouden concept van de Die Hard-serie wordt strikt aangehouden, is verpakt in een modern omhulsel en McClane overwint natuurlijk. Weinig moraal, veel geweld, geen liefdesontwikkelingen (maar wél een mooie vrouw) en computers. Die Hard 4.0 is dé fantasie van elke nerd, euh, actiefanaat.

41 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Devil_N

Avatar

Beetje jammer dat 't wat formulewerk begint te worden. Die Hard With A Vengeance was juist zo leuk omdat 't wat afweek van de standaardformule en de nodige frisse ideeen introduceerde.

Ook vraag ik me af of we hier dezelfde ingeknipte PG-13 versie krijgen als in Amerika. De film schijnt wel gemaakt te zijn als een R-rated film, maar later dus aangepast om een lagere rating te krijgen. Als dat het geval is, en we hier ook de kindvriendelijke versie krijgen, dan wacht ik liever op de onvermijdelijke R-rated director's cut.

Darthmar

Avatar

Volgens wat ik begreep gingen ze voor een R-rate maar werd het pg-13.
Op Amerikaanse websites werd deze film aardig afgekraakt.

spacey

Avatar

Darthmar "Volgens wat ik begreep gingen ze voor een R-rate maar werd het pg-13.
Op Amerikaanse websites werd deze film aardig afgekraakt."


Ik zal maar wat meer websites langsgaan als ik jou was, want het klopt niet bepaald wat je zegt. Over het algemeen zijn ze juist redelijk positief over deze film. Hier een mooi overzichtje:


voila

Remco

Avatar

Lijkt me best een leuke film eigenlijk. ik zag laatst Die Hard with a Vengeance weer eens op tv maar die vond ik toch erg tegen vallen terwijl ik hem destijds in de bios best goed vond. Zelfde geldt voor het tweede deel maar het eerste deel blijft altijd erg sterk :Y

Darthmar

Avatar

Ik heb anders op Aint It Cool News en Darkhorizons at zeer negatieve recensies gelezen.

Maar dat zel me niet weerhouden om hem te gaan zien. Ben gek op 1 en 2, deel 3 vond ik matig.

Ash969

Avatar

Die hard trilogie is voor mij een van de beste ooit (qua actie). Ik heb al een aantal reviews gelezen, waaronder een paar negatief, de rest positief.

Ik hoop maar dat zijn bekende frase erin zit ( en voluit, dus niet gecensureerd ofzo)

Het kan zijn dat we een andere versie zien dat in de USA, want daar heet de film Live Free Or Die Hard.

Devil_N

Avatar

Ash969 "Ik hoop maar dat zijn bekende frase erin zit ( en voluit, dus niet gecensureerd ofzo)"

Het schijnt dat het laatste stuk van de frase deels verstomd wordt door een kogelschot. Beetje zwak dus.

13204

Avatar

Ik ga 'John McClane' in de bios als de frase er niet helemaal in zit.

13204

Avatar

Yeah baby!

Wat een heerlijke Die Hard.

Wel jammer van het laatste, net ff to much McClane won't die.

Verder vond ik het echt een heerlijke film. :D

Waar blijft die DVD release:P

SunChaser

Avatar

Waarom o waarom gooien ze tegenwoordig van die smerige, korrelige filters over films. Mag een film niet meer helder en fris zijn. Verder had ik niet t idee dat t een typische Die Hard film was. Plot was ook ver gezocht.

Jildert

Avatar

SunChaser "Waarom o waarom gooien ze tegenwoordig van die smerige, korrelige filters over films. Mag een film niet meer helder en fris zijn. Verder had ik niet t idee dat t een typische Die Hard film was. Plot was ook ver gezocht."


Echt iets voor jou om je druk te maken over een filter :')

SunChaser

Avatar

Het is wel iets dat de film mede bepaalt

Fonkmeistah

Avatar

Goede film, veel actie en Bruce Willis deed het weer goed met zijn beroemde uitspraken.

Enigste wat mij tegenviel was de vijand, niet meer het bekende 'Hans Gruber' typje maar een normale vent met een Aziatische chick. Ze kwamen niet echt geloofwaardig over als bad guy vond ik. Dat was bij alle andere delen wel anders.

Nee deel 3 blijft voor mij nog de leukste met een geweldige combo Bruce Willis/Samual L Jackson, daarna, 1, 2 en dan Die Hard 4.0.

Thiver

Avatar

Devil_N "...dan wacht ik liever op de onvermijdelijke R-rated director's cut."

Onvermijdelijk is inderdaad het juiste woord. Ik weet nog dat de makers van Alien vs. Predator destijds bij hoog en bij lag volhielden dat die film bedoeld was als een PG13-film en dat er ook nooit R-materiaal geschoten was... maar onlangs zag ik toch mooi de Unrated Version in de schappen liggen.
Zonde dat de Die Hard-reeks dit ook moest overkomen. Het mooie aan die serie was vaak dat de toon van de films ongeveer overeenkwamen met de attitude van John McClane: schijt aan de regels, geen compromissen!

Angelater

Avatar

Tip: de Unrated versie van AvP is NIET de moeite waard. Bij een paar scenes is echt lelijke CGI bloed erbij toegevoegd en dat zag er echt niet uit. Verder was dat het, geen nieuwe aparte kills ofzo.

veger

Avatar

GEWELDIG!

Heb lang moeten wachten en na alle op voorhand al negatieve uitlatingen van menig Die Hard liefhebber ben ik toch echt zeer tevreden!!
John McClane! Beste man ooit denk ik! :W

Jnk18

Avatar

Wow heerlijke film.. echt niet gedacht dit deze zo vet zou worden.

Super veel actie en de oneliners zijn erg leuk.

Thiver

Avatar

Angelater "Tip: de Unrated versie van AvP is NIET de moeite waard. Bij een paar scenes is echt lelijke CGI bloed erbij toegevoegd en dat zag er echt niet uit. Verder was dat het, geen nieuwe aparte kills ofzo."

Ach, de film zelf was ook al niet veel soeps. :P

tukkerstein

Avatar

Ik had hier vrij lage verwachtingen van maar het bleek enorm mee te vallen, dit is tot nu toe veruit de beste film van 2007! Actiescènes, humor, acteerprestaties en spanning zijn allen van een hoog niveau. Verhaal lijkt misschien een beetje uit een seizoen van 24 te komen maar de uitwerking ervan is anders. Die Hard 4 heeft humor en veel meer actie. De actiescènes zijn prachtig en mooi in beeld gebracht, waarbij de auto's je om de oren vliegen. Enkel in de laatste scènes moet wel CGI zijn gebruikt, maar daar is dat wel enorm goed gedaan.
Bruce Willis en Timothy Olyohant spelen beide erg goed.

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik vind deze film beter dan het eerste en het derde deel. Enkel het tweede deel overtreft deze film omdat die wat spannender is en de sfeer wat beklemmender is.

9/10

Random

Avatar

Goh eindelijk een grote film die voldoet aan mijn verwachtingen. Geweldig, brute actie, weinig verhaal en geen love story. Alles wat ik wil zien van een die hard film.

Ash969

Avatar

Wat heb ik me toch vergist in deze film. Ik had hele lage verwachtingen van deze film. Na 10 minuten werd ik compleet weg geblazen, wat een film. En ik maar denken dit wordt een kinderfilm, vanwege het PG-13 rating. Ik lette er niet eens meer op, John MClane is back, en hoe.

Kan haast niet meer wachten op de DVD release, hopelijk dat ze de R Rated uitbrengen, zoniet, dan is het niet zo erg, want zo is de film al goed genoeg.

Motu

Avatar

Ik vond 'm een beetje tegenvallen.. Wel goede actiescene's.. Maarre.. actiedeuntje op de achtergrond., en dan kijken hoe snel iemand wat code's aan het typen is..?? Dat hele computergedoe vond ik echt nep!

Verder wel een goede actiefilm.. maar voor mij absoluut de minste van de 4!

Mr. Cinema

Avatar

Jammer is dat het motief van de daders, onder leiding van Thomas Gabriel (Olyphant), niet goed uitgewerkt is en zeker niet overtuigt. Het is behoorlijk duidelijk dat de plot ondergeschikt is aan de hoeveelheid ontploffingen en gevechten. Ook het gepriegel met de computers gaat uiteindelijk irriteren. Long speelt een gedegen rol als getalenteerde hacker, maar dat hij werkelijk álles weet op te lossen als hij met zijn opvouwbare toetsenbordje aan komt zetten, gelooft niemand. Het geheel wordt nog een tikkeltje ongeloofwaardiger als ook lolbroek Kevin Smith een groot computertalent blijkt te zijn en de boel weet te redden als Long ondersteboven getrapt eventjes uit de roulatie is.BULLSHIT
Echt een geweldig vette film! Bruce did it again.

Toch is Transformers beter :D

tukkerstein

Avatar

Mr. Cinema "Jammer is dat het motief van de daders, onder leiding van Thomas Gabriel (Olyphant), niet goed uitgewerkt is en zeker niet overtuigt."


Ik vond het motief wel overtuigen, hij wilde gewoon rijk worden...

Colonel_Kurz

Avatar

tukkerstein "Ik vond het motief wel overtuigen, hij wilde gewoon rijk worden..."
Maar dat komt volledig uit de lucht vallen, wordt heel even genoemd en daarna speelt het geen enkele rol meer. In alle andere Die Hard films werd dit idee veel beter uitgewerkt, en kwam het ook echt als een verrassing aan. Nu was het meer iets van 'Oh. Boeiend.'
Sara Madou "Die Hard 4.0 is dé fantasie van elke nerd, euh, actiefanaat."
Nou, niet van deze actiefanaat. Wat een matige film... zo nu en dan had hij zeker zijn momenten, maar voor elk leuk of goed moment waren er twee of drie missers. Van het script tot de regie tot de montage: alles miste de visie van de eerste film, en het plezier van de andere twee. Ooit was McClane een vernieuwende actieheld, die de eenmanslegers van Arnie en Sly Stallone ver achter zich liet, nu is hij een combinatie van hen én Jack Bauer. Sowieso op sommige momenten veel te veel als een televisieproductie aan, met alleen maar close-ups en medium close-ups, en het hackersgedoe dat recht uit een lange 24 aflevering leek te komen. Alleen aan de actiescènes was te zien dat hier met een groot budget gewerkt werd.

Andere minpunten:
- Die Spider-Man gozer. What the fuck? Dat soort bewegingen verwacht je van de X-men, niet van een hacker/terrorist. Paste totaal niet in de film
- De hoofdschurk. Oliphant is goed als hij subtiele woede onder de oppervlakte kan veinzen, zoals hij zo vaak doet in Deadwood. Hier krijgt hij daar de ruimte en tijd niet voor, en komt hij erg zwak over.

Enkele andere pluspunten:
- De gevechtsscène met Maggie Q
- Het stoere gedrag van Mary Elizabeth Winstead

Len Wiseman (Underworld, Underworld 2) bewijst opnieuw over weinig talent te beschikken, wat o.a. in de ineffectieve shoot-outs naar voren komt. Die Hard 4.0 heeft wat mij betreft weinig met de andere Die Hards te maken, en McClane is een schaduw van zichzelf geworden, of hij nou nog fit is of niet. En het wachten op de echt geslaagde en bevredigende grote actiefilm in 2007 duurt voort...
[rating 2.5]

geertvdheide

Avatar

Heel wisselende reacties hier, de recensies zijn het ook al niet eens over deze film. Na hem vanavond gezien te hebben kan ik Die Hard 4 alleen maar prijzen!

Deze film heeft alles wat een goede actiefilm moet hebben. De stunts en explosies zijn ongekend, de film knalt gewoon van het scherm. De actie is net even anders dan wat we gewend zijn en is erg mooi in beeld gebracht. Ondanks dat het zwaar overdreven is irriteert het nergens. Bruce Willis doet het goed, en ook Olyphant is niet slecht. De film is dus spannend, spectaculair en bij tijden grappig. McClane scheld en vloekt minder omdat er gekozen is voor een PG-13 rating, maar dit schaadt de film niet. Het is nog steeds dezelfde onbeschofte actieheld, en hij schopt op 52-jarige leeftijd nog enorm kont!

Natuurlijk zijn plot en karakters niet perfect, daarvoor ga je toch niet naar Die Hard? Ik vraag toch ook geen bloed en ingewanden van een Pixar-film? Die Hard 4.0 is niet perfect, ik irriteerde me bijvoorbeeld lichtelijk aan al die hacking-taferelen. Maar toch vond ik het een prima film die zich volledig kan meten met de andere Die Hard-films. Het is zelfs één van de beste actiefilms in jaren!

[rating 4]

Mr. Cinema

Avatar

Colonel Kurz, jij bent een rare jongen, en je praat ook nog is rare praat.

Het motief wat hij had was dat hij helemaal afgebrand was door zijn vorige werkgever omdat hij zei dat het beveiligingssysteem van Amerika niet goed was, dus besloot hij wraak te nemen met een firesale en daarnaast wou hij natuurlijk al dat geld stelen. Wat meer moet hier aan worden toegevoegd dan?

Maar hoe jij missers ziet in de regie of de montage vind ik wel erg knap. En misschien mist het de visie van de eerste film omdat de eerste film verdomme 10 jaar geleden uitkwam ofzo. Een combinatie van Jack Bauer? Waar slaat dat echt op? Omdat hij tegen terroristen vecht? Goh, deed hij dat neit in deel 1 al? En 2? En 3? En dat '' hackergedoe''. Is dat niet juist verfrissend ipv ik-wil-de-wereld-veroveren badguys?

En die Free Runner? Wat is daar mee? Hij kon minder trucjes dan die kung-fu chick..

En vooral met je laatste post zie ik dat je alleen maar wannabee professionele filmuitingen wilt geven. Wachten op een echt geslaagde actiefilm van 2007? Je hebt in maart zeker geslapen ofzo?

En anders ga je toch naar Transformers, maar ja, die zal iemand zoals jij ook wel neit kunnen plezieren.

13204

Avatar

Colonel Kurz, John McClane is de vader van het Jack Bauer syndroom.

Alle moderne aspecten zijn verwerkt in deze film. Een moderne misdaad, moderne bad-guys, moderne manieren van probleem oplossing(flexibel toetsenbord, draadloze communicatie etc.) moderne manier van montage en filmen.

De bewegingen van Cyril Raffaelli zijn geheel natuurlijk en als je naar menig vechtsporter kijkt zul je zien dat deze snelheid en bewegelijkheid terug komt in het meerendeel van verschillende vechtsporten. Een aan rader is dan ook de making of Banlieu 13.

Daarnaast hadden alle drie de voorgangers ook een over-kill punt wat betreft ontsnapping/actie:

Die Hard: Brandslang 'bungie'jump.
Die Harder: Schietstoel uit de hercules, sneeuwscooter gevecht, vleugel gevecht.
Die Hard- WAV: Metro crash, watermuur in tunnel, boot vol schroot.
Die Hard 4.0: F35/vrachtwagen battle

Je recentie raakt kant noch wal aangezien de film een moderne versie is van de eerdere Die Hard's.

Ze hebben wederom een keurig 'a-fuck-this only-happens-to-me' script gemaakt voor John McClane.

John McClane is nog steeds een vernieuwende actieheld, Jack Bauer is alleen een televisie vorm van John McClane.

Len Wiseman is inderdaad geen John McTiernan of een van de Scott broers maar hij kan zeer snelle vlotte moderne actie films maken. Ik noem de Underworld films geen briljante staaltjes actiefilm maar wel vermakelijke makkelijke actie die goed in elkaar steekt.

Al met al vind ik Die Hard 4.0 een top Die Hard film en een rete goede actie film.

akketa

Avatar

Ik ben 't ook met de heren hier eens, Kurz!

Normaal geef ik je sneller gelijk, maar je bent nu wel heel erg negatief.

De actie werd heel lekker in beeld gebracht en was lekker lomp. Ik denk wel de meest brute PG-13 film die er is.

Het wordt televisieproductie is me nooit in het hoofd geschoten. Jack Bauer is de tv-equivalent van John en is het eerder andersom.

gizmo71

Avatar

Heb deze film gisteravond in de bioscoop gezien.

al dat hoogdravende gezeur of het realistisch is of niet.
Dit is geen film maar een achtbaanrit.
Beugels naar beneden, popcorn binnen handbereik, zachtjes ratelend naar boven en dan een dikke twee uur onvervalste heerlijke actie.
Oneliners om van te smullen (net als van Maggie Q)heerlijke badguys,stunts om je vingers bij af te likken (terrorist die in de koeltoren een acrobatiek laat zien waar Jackie Chan een zoutzak bij lijkt)

Kortom;

Yippikayee mother f#ckers

ash_

Avatar

al dat hoogdravende gezeur of het realistisch is of niet.
Daar is helemaal niets hoogdravends aan. Het verschilt gewoon van persoon tot persoon wat je wel of niet nog gelooft. In de eerste drie Die Hards had ik nooit problemen met geloofwaardigheid, maar dat vliegtuig in dit deel ging me echt te ver. Maar zelfs dat wil ik nog wel door de vingers zien als de rest maar echt als een Die Hard film aanvoelde en *daar* schortte het voor mij aan. Ik kreeg gewoon niet het gevoel van de andere delen.

Hier is wat ik er op het forum over zei:

Het vierde deel in de Die Hard serie is een dikke tegenvaller. Alhoewel de film amusanter is dan de meeste andere actiefilms die tegenwoordig uitkomen heeft de film zoveel minpunten dat het gisteren voor mij als Die Hard fan een teleurstellend avondje werd.

De minpunten? Het belangrijkste is dat dit deel bijna nergens als Die Hard film aanvoelt en dat is voornamelijk aan de uitwerking van John McClane's karakter te wijten. Hij wordt door Willis veel te onderkoeld, bijna berustend gespeeld. McClane hoort geregeld opgefokt te zijn, de ene na de wisecrack uitspugend. Ook die wisecracks waren van erg matig niveau. Voor iedere geslaagde "Yeah, last time I saw her she was at the bottom of an elevator shaft with an SUV rammed up her ass!" lijken twee "Jesus, is the circus in town?"'s te staan.

Verder waardeer ik de poging om de vorige delen te overtreffen qua actiescenes maar de scene met het vliegtuig aan het einde gaat echt veel te ver. De scene doet denken aan True Lies en dat was een parodie. Het mooie aan eerdere delen was dat ondanks het feit dat sommige zaken eigenlijk volledig ongeloofwaardig zouden moeten zijn (lekker aan een brandslang van een wolkenkrabber bungelen), ze het nooit werden. De makers gingen nooit echt te ver; hier wordt het veel te gek. Gelukkig zijn de meeste andere actiescenes wel erg ok.

En regisseur Wiseman besloot net als bij zijn Underworld films voor het zwaar desaturaten (de-verzadigen, onverzadigen?) van de kleur. Dat werkt daar wel best aardig maar voor Die Hard is het wat mij betreft erg ongeschikt.

Tenslotte zijn er nog de badguys. Maggie Q is prima maar Timothy Olyphants karakter is eigenlijk gewoon pathetisch, geen moment echt dreigend en nooit memorabel.

En dat laatste geldt eigenlijk voor de hele film. Er zijn goede scenes (de SUV in de liftschacht is vintage Die Hard) en als geheel is het nog steeds erg amusant (vandaar de score) maar echt memorabel? Dit is duidelijk het minste deel in de Die Hard cyclus en als dat de film niet overbodig maakt dan in ieder geval wel teleurstellend.

[rating 3]

Is in ieder geval wel nog hoger dan Transformers ;)

gandalf the white

Avatar

Een van de beste aktie films ooit. Ik had er echt veel minder van verwacht.

Dazzlestan

Avatar

No doubt, de beste uit de reeks.
Onvoorstelbare stunts en leuke bijrol van MaggieQ

alleen de laatste scene had wat langer mogen duren.De eindscene moet je niet zo snel afraffelen met een schot door Mclane's schouder gelijk de badguy killen. En ook ik vond het motief van Gabriel nou niet zo denderend.Ohja wat happened to het zoontje van Mclane


Volgende film wordt Transformers:)

Darthmar

Avatar

Aardige aktie film maar ik krijg er geen Die Hard gevoel bij. Ze hadden Bruce Willis karakter net zo goedje Pietje Puk kunnen noemen.
Maar toch goed voor een leuke 2 uur relaxen.

tukkerstein

Avatar

"....en McClane overwint natuurlijk".

Is dat geen spoiler ;)

laguitara

Avatar

Keb em al heerlijk op dvd zitten tjekke en vond het een goede actiefilm...

Cartman 2nd

Avatar

Zeg colonel kurz what the fuck? ik heb je hele recensie, eh pardon, reactie gelezen en alleen maar azijnpissen. dit is toch overduidelijk een heerlijke popcornfilm! het is alles wat de reclame zei dat het zou zijn, en meer! Ik citeer "keiharde actie en spetterende oneliners." wat zoek je dan nog meer in een die hard film? een ingenieus (kweenie of dit goed gespeld is) plot en briljante schurken? nee gewoon popcorn en actie. oh, you mean that asian chick that like's to kick so much. yeah last time i saw her see laid down in a elevator shaft whit a SUV rammed up in her ass gimme more of those oneliners! :p

(ff een zijstraatje, whats wrong whit jack bauer?)

kingcreole

Avatar

Kurz...hier sla je de plank volledig mis hoor.

Cartman 2nd

Avatar

Dus ash_ als ik het goed begrijp kan die film beter Death Wish 35 kunnen noemen omdat er dan geen die hard gevoel in hoeft te zitten?:?

hetisjantje

Avatar

Zo belachelijk slecht dat ik er verder geen woorden aan vuil maak. 2/10.

enki

Avatar

Ik vind hem de beste van de 4 , vooral met het kraken van het heele computersysteem vond ik heel gaaf , ik miste alleen het jipie kaje motherf***er.
maar weer zon geweldige actie en humor, 4 1/2 ster

Live Free or Die Hard

acties