Wordt deze controversiële film door de coronacrisis een cultklassieker?

Vlak voor de internationale pandemie pas in de bioscoop, maar nu wel al te streamen!

In dit nieuwste artikel in de reeks cult classic kijkvoer, werpen we de blik eens vooruit. Momenteel is er namelijk een film te streamen die in essentie aan alle criteria van een cultfilm voldoet. Zo kende de film tot tweemaal toe een ongelukkige release, haalde hij zodoende onvoldoende geld op en is het een geflipte film die niet voor iedereen is.

De film in kwestie is The Hunt. Eigenlijk zou deze eind 2019 in de bioscopen verschijnen, maar vond men de geweldadige film niet gepast nadat er juist een aantal heftige schietpartijen in de VS hadden plaatsgevonden. Enkele dagen voor de coronacrisis verscheen de film dan toch eindelijk in de bioscopen, om slechts luttele dagen later de bioscopen te zien sluiten. Wij van Filmtotaal recenseerden de film nog niet, maar de Amerikaanse recensenten zijn nogal verdeeld. Dat heeft enkele opvallende redenen.

Cultfilm in wording
De film is satire op zowel liberale als conservatieve Amerikanen van verschillende soorten. Aan beide kanten van het spectrum voelden veel Amerikaanse kijkers zich dan ook beledigd, omdat beide partijen dachten dat de film hen belachelijk maakte. Daarbij was het satirische aspect voor veel kijkers aan de andere kant van de oceaan niet helemaal duidelijk. De cultfilmliefhebber zal de dikke vette knipoog daarentegen wél meteen herkennen.

In de film wordt een elftal mensen plots wakker in een bos met een kist wapens, waarna ze door een groep onbekenden worden opgejaagd. Dit ontvouwt zich tot een gitzwarte komedie die actie met horror en thriller mengt. Daarbij blijft de film continu met je verwachtingen spelen om het verloop zo onverwachts en spannend mogelijk te houden. Kortom: goed voer voor de cultliefhebber.

Sla de trailers dan ook over, deze bevatten teveel spoilers en geven de toon van de film niet juist weer. Check de review van Chris Stuckmann als je nog niet overtuigd bent.

Volgens ondergetekende heeft deze film alles in huis om een toekomstige cultfilm te worden. Want een cultfilm wordt je immers pas na verloop van tijd, de grondbeginselen zijn er echter al. Momenteel kan je de film streamen/huren via Google Play en Youtube.

NieuwsFilm

meest populair