Eerste beelden 'Stardust' over het leven van David Bowie

Maar wel geheel zonder originele nummers van de artiest...

Muzikale biopics zijn al een tijdje gigantisch in. Zo verscheen al bijvoorbeeld Bohemian Rhapsody rondom Queen en Rocketman over het leven van Elton John. Nu zijn ook de eerste beelden verschenen van de film Stardust, de David Bowie-biopic.

De film is echter controversieel onthaald. Deze werd namelijk gemaakt zonder toestemming van de nabestaanden, waar de nodige kritiek op kwam.

Stardust zou normaalgesproken tijdens het Tribeca Film Festival zijn wereldpremière kennen, maar vanwege het coronavirus werd ook dit festival afgelast. De film werd als gevolg hiervan enkel online vertoond aan de pers.



Eerste reacties
De meesten zijn het wel met elkaar eens dat hoofdrolspeler Johnny Flynn een erg sterke rol neerzet, maar dat de film in tegenstelling tot andere biopics meer geïnteresseerd is in tegenslagen dan succes.

Ook betreuren zij het feit dat er geen enkel origineel Bowie-lied in de film te horen is maar alleen nummers die door Bowie gecoverd zijn.

De producenten van Stardust claimen dan ook dat het geen biopic is, maar een 'moment in de tijd'-film, vergelijkbaar met Control (2007) en Nowhere Boy (2009).

De film volgt een jonge David Bowie, die in het jaar 1971 voor het eerst naar de Verenigde Staten afreist. Deze reis blijkt vervolgens een inspiratiebron voor zijn iconische alter ego Ziggy Stardust te zijn.

NieuwsFilm

meest populair