Hoe een 'bad hair day' bijna een cruciale scène van 'Gladiator' verpestte

Hoe een 'bad hair day' bijna een cruciale scène van 'Gladiator' verpestte

Russell Crowe had een slechte haardag.

Slecht haar verpestte bijna een van de belangrijkste scènes van Gladiator. Dat onthult acteur Russell Crowe tijdens een interview met Empire Magazine.

Ergens in het midden van de film staat Maximus, voormalig generaal van het Romeins leger, midden in een arena, waar hij zijn helm afdoet voor keizer Commodus. In een close-up van zijn gezicht, zweert hij wraak te zullen nemen voor de moord op zijn familie.

Enorm belangrijk
Het is een van de belangrijkste momenten in de film. Maar het ging bijna mis tijdens de opnames. "De helm was heel erg statisch en elke keer als ik hem af deed, stonden alle haren op mijn hoofd overeind. Ik heb echt zoveel geprobeerd," vertelde de acteur. "Ik probeerde het langzaam te doen, ik deed het snel, maar elke keer weer stonden er een paar haren overeind alsof ik een f*cking Teletubby was."

Dat is ook de reden achter de closeup. "[Ridley Scott] loste het op door heel erg closeup te filmen. Dus als ik me omdraai richting Commodus zie je alleen mijn voorhoofd tot mijn kin. En wat je dan niet buiten het frame ziet, is dat er een Teletubby-haar in de wind wiegt."

NieuwsFilm

meest populair