4 gave filmreeksen op Netflix om direct te kijken!

4 gave filmreeksen op Netflix om direct te kijken!

Of gewoon misschien nog een keer.

Er zijn uiteraard vele losse films op Netflix aan te zetten, maar je kunt ook een complete filmreeks aantikken. Leuk als niet gelijk een serie met meerdere seizoenen wilt starten. Hieronder vier filmreeksen die nu beschikbaar zijn op Netflix.

Fallen (3 films)

Regie: o.a. Antoine Fuqua | Hoofdrollen: Gerard Butler, Morgan Freeman, Aaron Eckhart en Angela Bassett

Deze filmreeks startte in 2013 en kwam van Training Day-regisseur Antoine Fuqua. Ondanks dat het niet de meest hoogstaande actiefilms zijn weten veel mensen zich prima te vermaken rond de avonturen van met name Gerard Butler en Morgan Freeman.

Na het eerste deel Olympus Has Fallen volgen London Has Fallen (2016) en Angel Has Fallen (2019). Er zouden meer films in de maak zijn.



Dark Knight trilogie (3 films)

Regie: Christopher Nolan | Hoofdrollen: Christian Bale, Morgan Freeman, Heath Ledger en Tom Hardy

Deze geliefde superheldentrilogie rond Batman is en blijft waarschijnlijk altijd één van de beste in het genre. Christopher Nolan koos met Batman Begins uit 2005 voor een grauwe, meer realistische en aardse benadering, en had Christian Bale in de titelrol.

De reeks zal echter vooral worden herinnert aan het aandeel van wijlen Heath Ledger als de Joker in het tweede deel The Dark Knight uit 2008.



Shrek (4 films. 1 spin-off)

Regie: Andrew Adamson | Hoofdrollen (stemmen): Mike Myers, Cameron Diaz, Eddie Murphy en John Lithgow

Voor DreamWorks Animation was de eerste film uit 2001 een schot in de roos en er volgden snel nog drie films. Na Shrek Forever After uit 2010 verscheen de spin-off Puss in Boots.

Sinds DreamWorks Animation in de financiële problemen was geraakt zijn de plannen voor een vijfde Sherk en Puss in Boots 2: Nine Lives & 40 Thieves waarschijnlijk op de plank blijven liggen. Er staan ook vele korte animatiefilmpjes rond Shrek op Netflix.



The Mummy (3 films, 1 spin-off)

Regie: o.a. Stephen Sommers | Hoofdrollen: Brendan Fraser, Rachel Weisz, Dwayne Johnson en Jet Li

Deze reeks rond het bekende filmmonster van Universal Pictures was een doorslaand succes, maar wist het niet langer uit te houden dan drie hoofdfilms. Ook voor acteur Brendan Fraser was de reeks zijn voornaamste hoogtepunt in Hollywood.

In het tweede deel The Mummy Returns uit 2001 en de spin-off The Scorpion King uit 2002 maakte The Rock zijn opwachting Hollywood. Hij is uiteraard al jaren dé blockbusterster.



NieuwsFilm

meest populair