Darth Maul had oorspronkelijk grote rol in 'Solo: A Star Wars Story'

Darth Maul had oorspronkelijk grote rol in 'Solo: A Star Wars Story'

Eigenlijk had hij veel meer te doen in de film.

We wisten veel van Solo: A Star Wars Story voordat de film uitkwam. Maar wat we niet hadden verwacht, was een cameo van Darth Maul aan het einde van de film. De schurk bleek achter het Crimson Dawn-syndicaat te zitten.

De rol van Darth Maul was uiterst kort en vooral bedoeld om een vervolg op te zetten. Dat kwam er nooit (al horen we genoeg geruchten over een serie die het verhaal voort zou zetten). Maar nu horen we ook dat Maul bijna een heel andere rol had.

Veel anders
Oorspronkelijk had Maul een andere rol in de film, vertelt stemacteur Sam Witwer. "Er waren dingen die moesten gebeuren toen ik ingehuurd werd," vertelde Witwer. "Er werden zaken opnieuw opgenomen, omdat mensen zoals ik en Dave Filoni hen lieten weten dat er veel details waren die niet consistent waren."

Wat voor zaken het waren wilde hij niet vertellen. Maar: "Er zijn veel dingen in het script waarin hij gromt, en bepaalde zaken doet. Maar over een jaar of 20, als ik een oude man ben die zich nergens meer druk over maakt, zal ik pas vertellen wat het is en zorgen dat jullie allemaal omver geblazen worden. Maar nee, op dit oment ben ik nog niet zo dom."

NieuwsFilm

meest populair