Opheldering rond veelbesproken plotgat 'Back to the Future'

Opheldering rond veelbesproken plotgat 'Back to the Future'

Na 35 jaar duidelijkheid!

Een paar dagen geleden plaatsten we het artikel Grootste plotholes in films: 'Back to the Future' en opvallend genoeg heeft scriptschrijver Bob Gale nu duidelijkheid gegeven.

Het plotgat werd deze week toevallig ook door James Gunn (Guardians of the Galaxy) in een online discussie aangestipt. Het was aanleiding voor Gale enige duidelijkheid te scheppen, via Heat Vision:


"Houd er rekening mee dat George en Lorraine Marty / Calvin slechts zes dagen kenden toen ze zeventien jaar waren. En ze zagen hem niet eens iedere dag. Dus, vele jaren later, herinneren ze zich misschien nog die interessante jongen die ze op hun eerste date bij elkaar bracht.

Maar ik zou iedereen willen vragen om terug te denken aan hun eigen middelbare schooltijd en zich af te vragen hoe goed ze zich een persoon herinneren dat slechts een jaar op hun school heeft gezeten. Of iemand met wie je maar één keer bent uitgegaan. Als je na 25 jaar geen foto's hebt, dan zou je waarschijnlijk slechts een vage herinnering hebben.

Dus Lorraine en George vinden het misschien grappig dat ze ooit iemand met de naam Calvin Klein hebben ontmoet, en zelfs als ze dachten dat hun zoon op 16 of 17-jarige leeftijd wat op hem leek, zou het geen probleem zijn.

Ik durf te wedden dat de meesten van ons door de jaarboeken van de middelbare school zouden kunnen kijken en foto's zouden kunnen vinden van klasgenoten in de tienerleeftijd die enigszins op onze kinderen lijken."



Een logischere verklaring?
Misschien is er een logischere verklaring voor de scène aan het einde van Back to the Future. De Lorraine en George hebben Marty (Michael J. Fox) in de nieuwe werkelijkheid al jarenlang opgevoed en staan op het moment dat Marty uit zijn bed rol helemaal niet stil bij zijn uiterlijk. Zeker niet in de drie tellen dat ze elkaar aan het einde van de filmklassieker van regisseur Robert Zemeckis zien.

NieuwsFilm

meest populair