Disney boekt enorme winst met 'Avengers: Endgame'

Disney boekt enorme winst met 'Avengers: Endgame'

De hoogt scorende blockbuster aller tijden maakt veel dollars.

Zo'n jaar geleden ging Avengers: Endgame in première en de film haalde alleen al in het eerste weekend een monsterbedrag van 1,2 miljard dollar op. Daarna liep dit bedrag op tot een wereldwijde totaalscore van 2,8 miljard dollar.

De website Deadline heeft nu beter gekeken naar de financiën van de vierde Avengers-film. De film van Anthony en Joe Russo zou zijn uitgekomen op een winst van 900 miljoen dollar.

Enorme kostenposten
De moeder der kaskrakers zou een productiebudget van maar liefst 356 miljoen dollar hebben gehad. Uiteindelijk gaat dus zo'n 1,9 miljard dollar op aan allerlei kosten. Denk dat aan kosten voor de promotie en distributie, maar ook aan de kostendeling met de wereldwijde bioscopen en belastingen. Ook keert slechts een klein deel van de opbrengst in China terug naar Disney. Daar haalde Endgame maar liefst 614 miljoen dollar op.

De kans dat Disney (of een andere studio) snel nog zo'n klapper gaat maken lijkt klein. De grootste kans lijkt Avatar 2 te hebben. Deze staat gepland voor 17 december 2021.

NieuwsFilm

meest populair