Vin Diesel maakt ruzie over zijn aandeel in 'Fast & Furious 9'

De acteur wil een producers credit maar dat kan niet zomaar.

Vin Diesel is in conflict met de Producers Guild of America over een credit voor zijn werk aan de Fast & Furious-films. De acteur wil een credit krijgen voor de franchise, waarin hij tot nu toe in elke van de hoofdfilms te zien was.

De acteur kreeg steeds meer creatieve controle over de franchise, wat voor de nodige conflicten zorgde. Zo was Diesel een tijdlang in conflict met Dwayne Johnson, tot die ruzie eind vorig jaar bijgelegd werd. Maar nu opent Diesel de strijd met een heel andere partij, namelijk de PGA.

Wat is er aan de hand?
Diesel claimde afgelopen weekend in een vervolgens verwijderd Instagram-bericht dat hij probeerde een oorlog tussen Universal en de PGA af te wenden. Hij noemde dat de "Prejudice Guild of America". Bronnen van Variety stellen nu dat de acteur probeert een credit als producer te krijgen voor de film.

Dat probeerde hij tot nu toe bij elke film in de franchise, maar al die verzoeken zijn tot nu toe afgewezen. Variety meldt nu dat de claim van Diesel niet klopt; het is echt een persoonlijk conflict. Maar alleen de PGA stelt mensen ertoe in staat genomineerd te kunnen worden voor een Best Picture Oscar en dat wil Diesel dolgraag met zijn nieuwste F&F-film.

Het probleem is alleen dat er heel wat mensen achter de schermen zouden zijn die dit echt niet zien zitten. Zij zouden wijzen op zijn divagedrag op de set (zo komt hij soms uren te laat op dagen waarop dure stunts opgenomen worden) en zien het daarom niet zitten.

NieuwsFilm

meest populair