Taika Waititi ('Thor: Ragnarok') maakt een 'Star Wars'-film!

Heel goed nieuws, want deze man bracht ons eerder ook gave films.


Oscar-winnaar Taika Waititi breidt zijn werk aan het Star Wars-universum uit. Vandaag is door Lucasfilm bekend gemaakt dat hij een nieuwe Star Wars-film gaat regisseren. Ook helpt hij mee met het scenario.

Het scenario wordt mede geschreven door Oscar-genomineerd schrijfster Krysty Wilson-Cairns, die nog een BAFTA kreeg voor haar werk aan het script van 1917. Daarmee zijn de verwachtingen dit aan dit project klampen meteen hoog.

Eerdere geruchten
Waititi regisseerde al enkele afleveringen van de eerste live-action serie in de franchise, The Mandalorian. Daarop ontstonden meteen de eerste geruchten dat hij ook een film zou maken in de franchise. Maar dat werd door Waititi zelf ontkend. Dat blijkt nu een onterechte ontkenning geweest te zijn.

Waar de Star Wars-film van Waititi over zal gaan is niet bekend. Lucasfilm heeft enkel aangekondigd dat hij samen met Wilson-Cairns aan het script werkt. De kans is natuurlijk groot dat deze film zich afspeelt in een nieuw tijdperk in het Star Wars-universum, aangezien de Skywalker-saga nu rond is en men zich daar wat van wil distantiëren.

Een releasedatum is er nog niet. Waititi heeft het druk, zo werkt hij ook aan Thor: Love and Thunder en is het dus de vraag wanneer zijn Star Wars-film er kan komen. De eerstvolgende filmrelease in de franchise vindt, mits alles volgens plan gaat, in december 2022 plaats. Andere films staan gepland voor december 2024 en december 2026.

NieuwsFilm

meest populair