Foutje: Enorme spoilers Marvel-film 'The New Mutants' vroegtijdig gepubliceerd

Foutje: Enorme spoilers Marvel-film 'The New Mutants' vroegtijdig gepubliceerd

Dat heeft alles te maken met de (opnieuw) voorschoven releasedatum van de film.

De duistere Marvel-film The New Mutants wordt geplaagd met tegenslagen. Verdween de film onlangs geheel van de releasekalender, zijn er nu weer grote spoilers op straat beland die veel over het plot verklappen. Toch belooft The New Mutants een interessante prent te worden.


Let op: In dit artikel worden de spoilers besproken!


In de laatste editie van VFX-vakblad Cinefex wordt het plot van The New Mutants tot in detail besproken. Deze informatie is waarschijnlijk gepubliceerd omdat The New Mutans eigenlijk vorige maand in de bioscopen zou verschijnen en de publicatie al vaststond en niet meer gewijzigd kon worden. Hieronder gaan we in over een aantal interessante onderdelen van het verhaal.

Film vol nachtmerries
De film begint met een nachtmerrie van Danielle 'Dani' Moonstar (Blu Hunt) waarin haar familie wordt aangevallen door een mysterieuze kracht tijdens een sneeuwstorm. Dani ontwaakt in het zwaarbeveiligde behandelingscentrum van Dr. Cecilia Reyes (Alice Braga), waar ze samenleeft met een groep andere mutanten. In de climax van de film ontdekt Dani dat de Demon Bear, die haar al heel haar leven lang achtervolgt, het product is van haar eigen instabiele psyche.

Bekijk de afbeelding
In een andere scène wordt de groep achternagezeten door de Smiley Men, monsters die zijn gebaseerd op het traumatische verleden van Ilyana Rasputin / Magik (Anya Taylor-Joy). In de film wordt erop gehint dat Ilyana het slachtoffer is van mensenhandel (omdat regisseur Josh Boone dit gevoelige onderwerp voorzichtig wilde behandelen). De Smiley Men zijn een verpersoonlijking van haar trauma's.

Bekijk de afbeelding
Een andere grote onthulling heeft te maken met Dr. Cecilia Reyes. Zij blijkt ook een mutant te zijn die de kracht heeft om haast ondoordringbare krachtvelden en schilden te maken. Reyes is een slechterik in de film en probeert te voorkomen dat haar patiënten ontsnappen. Zoals op de onderstaande foto te zien is, raakt zij gewond tijdens het eindgevecht. Later wordt ze met huid en haar opgevreten door de Demon Bear.

Bekijk de afbeelding
Nieuwe releasedatum?
The New Mutans zou dus eigenlijk begin vorige maand in de bioscoop verschijnen, maar door de coronacrisis heeft Disney veel moeten verschuiven op de releasekalender. Daarmee werd de geplaagde superheldenprent, die nog uit de stal van Fox komt, voor de zoveelste keer uitgesteld.

Opvallend genoeg heeft The New Mutants nog geen nieuwe datum gekregen, maar verwacht wordt dat de film later dit jaar - mocht alles meezitten - alsnog wordt uitgebracht. Er wordt ook gespeculeerd dat Disney van plan is om de mutantenfilm rechtstreeks op Disney+ of Hulu uit te brengen of via video-on-demand-diensten beschikbaar te stellen.

NieuwsFilm

meest populair