Darth Maul-stemacteur haalt hard uit naar Rian Johnsons 'The Last Jedi'

Witwer vindt dat er veel meer in had gezeten.

Niet iedereen is een even grote fan van de laatste Star Wars-trilogie. Sam Witwer, die als Darth Maul te horen is in de animatieserie The Clone Wars, heeft er ook moeite mee, voornamelijk met The Last Jedi.

Zo haalde de acteur, o.a. ook bekend van andere series zoals Smallville en Supergirl, uit naar regisseur Rian Johnson. Volgens Witwer heeft Johnson de spijker volledig mis geslaan met zijn deel.

Kritiek
Witwer zij het volgende: ''The Last Jedi lijkt in mijn ogen gemaakt te zijn door een persoon die niet zijn huiswerk heeft gedaan. Begrijp me niet verkeerd, ik denk dat Rian Johnson veel talent heeft, maar Bruce Lee begon ook nog niet aan Jeet Kune Do voordat hij Kung Fu onder de knie had''.

''Je kan Star Wars niet heruitvinden zonder de geschiedenis ervan te kennen. Zo vraag ik me af waarom Luke zijn zus niet gaat helpen en daar geeft de film helaas geen duidelijk antwoord op''.

''Met The Last Jedi maakte Rian Johnson een film in zijn eigen stijl, maar de film had niet genoeg Star Wars uitstraling. Waar het over gaat, wie de personages zijn, het past gewoon niet. Zo weet ik in zijn film bijvoorbeeld niet waar de Jedi voor staan, wie Luke is en wat zijn doel is. Er zijn wel meerdere losse, aangrijpende momenten in de film. Als dat voor de kijker genoeg is, des te beter''.

NieuwsFilm

meest populair